Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Een (tijdelijk?) nieuwe bezorger

22 april 2020 om 13:32 Column

,,Ik hoorde van mijn dochter dat je vorige week zo'n leuke column had geschreven in De Stad Amersfoort", riep overbuurvrouw Wil Timmerman vanaf de balustrade op de eerste etage. ,,We krijgen de krant al maanden niet meer bezorgd, kun je niet zorgen voor een paar honderd van die kranten dan wil mijn man Evert wel bezorgen in dit stukkie straat, bij alle bewoners van woonzorgcentrum Puntenburg en de 55-plus woningen in de Hoefhamer aan de IJsselstraat."

Als benedenbuurvrouw Truusje Boons tijdens ons gesprekje net komt aanfietsen beaamt ook zij dat ze het jammer vindt want vaak grijpt ze mis bij tabakswinkel Cigo op de Noordewierweg als ze daar het nieuwsblad wil ophalen. Want dat de krant in deze onwerkelijke tijden goed wordt gelezen is wel duidelijk. De dames van Grand Café Halewijn op de Hof waren blij met de aandacht. Hadden vrijdag eens geen soep maar handgemaakte fudge, zoete vierkante taartjes in allerlei onweerstaanbare smaken versiert met stukjes (witte) chocolade of gedroogde cranberries.

Weet niet hoe het met jullie gaat maar uw stukkiesschrijver, tevens fan van 'Nederland in Beweging!, begint heel voorzichtig te snakken naar wat meer bewegingsvrijheid. We worden langzamerhand zo stijf als een plank, het huis is nog nooit zo stofvrij geweest sinds ik stofzuigen onder de knie heb, voor en achtertuin zijn door mevrouw De Keijzer compleet onkruidvrij gemaakt, die kan dus ook al niet meer op of neer van de spierpijn en de kurkdroge tuin is, tot onze grote ergernis, weer een ideale schijtplek voor talloze katten uit de buurt.

Ons dagelijks bestaan is ontregeld en dat stukkie fietsen heb ik nou wel gezien. Help nu zelfs mee in de keuken waar ik het gas mag aanmaken, in de vissoep mag roeren, een potje champignons mag openmaken en afgieten, wat zeevruchten in de pan mag kwakken, de soepkommen klaarzet, stokbrood mag snijden. Eet de hele dag door blauwe bessen, kiwi's, aardbeien, bananen, peren, frambozen en mandarijnen. Maar val geen onsje af, er komen alleen maar 'coronakilo's' bij. Hou al rekening met het broodbeleg, één plakje jong belegen kaas, één plakje zure zult, twee plakjes salami. Magere melk, zoetje in de koffie, koppie groene thee, twee droge biscuitjes en het laatste paaseitje.

Er zijn in Amersfoort gelukkig lichtpuntjes die een glimlach op mijn zwaar behaarde gezicht toveren. We steunen massaal de lokale horeca, keert het dichtkunstwerk terug op het dak van restaurant Dara aan de Grote Koppel, kreeg een lief geruststellend telefoontje van de ABN AMRO bank en kijken we liefdevol naar elkaar om in de buurt. Daar komt nu krantenjongen Evert bij die op woensdagmiddag een gedeelte van onze prachtige Soesterkwartier gaat voorzien van een krantje. Willen jullie hem als hij tegen Kerstmis langskomt met een visitekaartje kerst en nieuwjaarswensen van deze krant dan wel rijkelijk belonen!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie