Van hulpontvanger naar vrijwilliger

21 april 2020 om 17:20 Column Deel je nieuws

Van hulpontvanger naar vrijwilliger 

Dat is de beweging van Present 

Soest/Amersfoort/Leusden?–?Na zelf vroeger hulpverlening te hebben ontvangen, heeft ze er voor gekozen om vrijwilliger bij Present te worden. Omdat ze zelf een moeilijke situatie heeft meegemaakt kan ze ontzettend veel betekenen in gezinnen met zorg. 

Via het Coronaformulier op onze website biedt ze aan dat ze graag iets wil doen voor een gezin in deze moeilijke tijd. In principe wil ze het alleen doen, maar haar studiegenoot staat stand-by zodat ze samen garant staan voor deze hulpvraag. Hierdoor is het helemaal passend bij de werkwijze van Present. We verkennen samen haar aanbod en de VOG wordt aangevraagd en we kunnen haar matchen bij een gezin dat past bij haar aanbod.  

Vrijwilliger: 

Een 23 jarige pabo studente vrouw die vroeger zelf problemen heeft gehad, wil nu zelf mensen helpen. Het gaat goed met haar en zij wil nu iets voor anderen betekenen, omdat zij zelf ook geholpen is. Ze biedt aan om één middag in de week naar de speeltuin te gaan of te wandelen in het bos met kinderen buiten. Gelukkig kwam hier een passende hulpvraag voor binnen. Een meisje van 10 jaar die het af en toe fijn vindt om er even op uit te zijn en echt kind te kunnen zijn. Ze komt uit een éénoudergezin, waar veel zorgen zijn. De match was dan ook snel gemaakt! Één middag in de week gaat ze naar het meisje toe en gaan ze gezellig samen naar buiten, ze blijven hierbij uiteraard op 1,5 meter afstand. Ze is zo enthousiast geworden over haar vrijwilligerswerk, dat ze graag nog meer voor mensen wil betekenen.  

Wat is Stichting Present?? 

Stichting Present?wil een brug slaan tussen mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben.?Waarbij we altijd uitgaan van het aanbod van de vrijwilligers.?Groepen vrijwilligers melden zich bij ons aan en geven aan wat zij te bieden hebben.??Daar sluit stichting Present op aan en maken gebruik van de?kracht van de groep vrijwilligers. Vervolgens maken wij een koppeling tussen aanbod en vraag.? 

Stichting Present ziet en ervaart dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Stichting Present wil deze schakel zijn.? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie