Ton van der Wösten volgt Bertus Pol als trainer van heren 1 van Switch.
Ton van der Wösten volgt Bertus Pol als trainer van heren 1 van Switch. PR

Ton van der Wösten nieuwe trainer Switch Hooglanderveen

20 april 2020 om 12:20 Volleybal

AMERSFOORT Volleybaltrainer Ton van der Wösten volgt met ingang van seizoen 2020-2021 Bertus Pol op als trainer en coach van het derde divisie herenteam uit Hooglanderveen. Van der Wösten is een bekende en ervaren volleybaltrainer uit de regio. Switch is naar eigen zeggen blij met deze nieuwe trainer die ook de andere trainers van Switch zal ondersteunen. Daar brengt hij jarenlange ervaring voor mee.

De pensionado speelde zelf ruim dertig jaar op verschillende (hoge) niveaus. Tot het abrupte einde van deze volleybalcompetitie trainde hij de heren van OMS in Putten. Van der Wösten kent de regio goed, want hij was eerder trainer van herenteams van o.a. Keistad en Forza. Als echte volleybalfanaat is hij ook examinator bij de Nederlandse Volleybalbond.

,,Ik vind het belangrijk dat spelers blijven leren en hard werken het veld, maar ook dat ze samen plezier hebben tijdens het spel." Zijn doel is om het foutenpercentage omlaag te brengen. Van der Wösten: ,,Dat heeft ook met tactiek te maken. Ik verwacht het team daarbij te kunnen helpen, er zit genoeg energie in."

Bertus Pol trainde het H1-team pas een jaar. Pol stak jarenlang veel tijd en energie in volleybal en merkte hij dat dit hem nu meer energie kostte dan opleverde. Het was dus tijd om met 'trainerspensioen' te gaan en om op tribunes te gaan genieten van wedstrijden.

UITGEDUNDE SELECTIE De afgelopen drie jaar heeft Switch zich bewezen als stabiele middenmoter in de derde divisie, die het de topploegen zeker moeilijk kan maken. Op de thuisavonden kan heren 1 dan ook rekenen op een vaste schare trouwe supporters. Helaas is het team door werk en blessures wat uitgedund. Het H1-team heeft daarom een middenspeler nodig. Ook voor andere spelposities als diagonaal en/of passerloper is plek. Switch verwelkomt graag zowel ervaren spelers of jongere spelers die toe zijn aan een volgende stap in hun volleybalcarrière en het spel op tactisch hoog niveau willen spelen: technischecommissie@switchvolleybal.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie