Dichterbij-Clowns Kweetnie en Sjoemel
Dichterbij-Clowns Kweetnie en Sjoemel Geke Lopers

1,5 meter en tóch Dichterbij

18 april 2020 om 12:08 Mensen Deel je nieuws

Clowns die op afstand moeten blijven en toch op een prachtige manier in contact gaan met mensen die in verzorgingshuizen verblijven. Het kan omdat de Dichterbij-Clowns contact niet meten in meters. Hun hart staat open voor de mens aan de andere kant van het raam.

Voor een contact-clown is de anderhalvemeter samenleving geen geweldig idee. Juist vanwege de één-op-één aandacht die de Dichterbij-Clowns geven, komen er contacten tot stand die de werkers in de zorginstellingen vaak verbazen. In een hart-tot-hart contact mag worden gelachen en gehuild. Het belangrijkste is dat de mens tegenover de clown zich gezien en gehoord voelt.

Zielcontact
Nu er niet op de gebruikelijk manier kan worden gespeeld, zijn de Dichterbij-Clowns gevraagd om door het raam heen te spelen. In Hoogeveen, Elburg, Breda, Zeddam, Leeuwarden hebben clowns al laten zien dat een halfuurtje ‘raamclownen’ heel veel kan doen voor het welbevinden van de bewoners aan de andere kant van het glas. Zielcontact, juist ook in een tijd van corona, overbrugt makkelijk de afstand van anderhalve meter. Liefde en aandacht laat zich immers niet meten in meters.

Jubileum

De komende tijd kan er dus nog steeds een beroep gedaan worden op de Dichterbij-Clowns. Ze komen graag en er komt vast een tijd waarin ze ook in meters weer Dichterbij mogen komen. Dan kan ook het 12,5 jarig jubileum van de Stichting Dichterbij-Clown worden gevierd dat op 25 april valt.

Informatie, ook voor uitnodigingen, is te vinden op www.dichterbij-clown.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie