Het Element bedankt collega’s met bijzondere drive-thru

17 april 2020 om 15:32 Onderwijs Deel je nieuws

Docenten en medewerkers van middelbare school Het Element zijn vrijdag op een bijzondere manier bedankt voor hun inzet in deze bijzondere tijd. Via een drive-thru kregen alle collega’s een flinke bos tulpen en een kaart overhandigd.

Sinds 15 maart is het akelig stil in de gebouwen van Het Element, zowel aan de Hooglandseweg-Noord als op de Kaliumweg. Door de maatregelen die de overheid heeft genomen om het coronavirus te bedwingen, zijn de lokalen leeg. Het besluit heeft enorm veel impact gehad op leerlingen, docenten en andere medewerkers van Het Element.

Schouders eronder

Er is snel naar een manier gezocht om leerlingen digitaal les te geven. “Met zijn allen hebben we de schouders eronder gezet en zijn we aan de slag gegaan”, zegt directeur Koen Janssen. “Het onderwijs op afstand is in twee dagen geformaliseerd en met elkaar zijn we het digitale diepe ingedoken. Ik heb bewondering voor de wijze waarop collega’s dit hebben vormgegeven en waardeer de inzet en betrokkenheid enorm.”

Vrijdag begint de meivakantie in regio midden, reden voor de school om iedereen even te bedanken. Dit gebeuren met een bijzondere drive-thru waar elke collega vanuit de auto een bos van vijftig tulpen en een persoonlijke kaart in ontvangst kon nemen. Natuurlijk conform de regels van het RIVM, de anderhalve meter afstand werd nauwkeurig nageleefd.

Talenten 

Het onderwijs organiseren ging niet zonder slag of stoot. Zo moest er voor een aantal leerlingen laptops worden geregeld om ook voor hen onderwijs op afstand te faciliteren. Het is de school binnen een week gelukt dit mogelijk te maken. Door middel van video's en online lessen konden leerlingen toch onderwijs volgen. “Het is onwijs mooi om te zien hoe andere talenten van sommige collega’s ineens tot uiting komen”, zegt afdelingsleider Johan Prenger daarover. “Je ziet ineens een andere kant van sommige collega’s!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie