Afbeelding
Jeroen van der Veer

Gewelddadige straatroof bij de Meridiaantunnel in Amersfoort

14 april 2020 om 11:36 Misdaad

AMERSFOORT Een 18-jarige inwoner van Amersfoort is de nacht van vrijdag op zaterdag 8 februari op een gewelddadige manier beroofd. De tiener fietste vanuit de richting van de Bloemendalsestraat in de richting van de Meridiaantunnel toen net voor de tunnel drie jongemannen hem belaagden.

Jeroen van der Veer

Een van de jongens schopte hard tegen de fiets van de Amersfoorter, waardoor hij op de grond terecht kwam. Twee van de drie verdachten sprongen vervolgens op hem en begonnen te slaan en te schoppen. Eén van de verdachte pakte daarna de fiets van de 18-jarige en ging ermee vandoor. De andere twee straatrovers sprongen op hun eigen fiets en verdwenen uit het zicht.

Het slachtoffer is naar de huisartsenpost van het Meander Medisch Centrum gegaan, waar hij is onderzocht. Hij hield aan de gewelddadige straatroof hoofdpijn, een pijnlijk jukbeen, een pijnlijke oogkas en blauwe plekken op zijn knie en enkel aan over.

GESTOLEN FIETS De gestolen fiets is zeer herkenbaar. Het is een BSP damesfiets, type Comfort,  hij is origineel zwart van kleur, maar is zeer opvallend overgespoten. Zo is de fiets nu groen / geel.

SIGNALEMENT Van twee verdachten is er een signalement. Zo zijn ze beiden tussen de 18 en 20 jaar oud, een normaal tot iets gezet postuur. Verdachte één was rond de 1.75 meter lang, had kort bruin haar met een opvallende scheiding in het midden en droeg een donkere jas en broek. 

Verdachte twee was langer da de eerste verdachte en droeg een zwarte jas met capuchon. Ook hij had een donkere broek met daaronder halfhoge witte schoenen met een donkere hak. Hij had een rode baseballcap op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie