Afbeelding
Jeroen van der Veer

Man richt vuurwapen op achtervolgers van winkeldief

13 april 2020 om 13:33 Misdaad

AMERSFOORT Na een winkeldiefstal in Zielhorst heeft een man omstanders bedreigd met een vuurwapen. Twee mannen leken de winkeldief in de kraag te vatten, maar toen dook een tweede verdachte op en werd er een pistool op hen gericht. 

door Jeroen van der Veer

Het incident speelde zich maandagmiddag rond 12.45 uur af bij de Albert Heijn, waar een man onder andere blikjes drinken meenam zonder te betalen. Dit werd opgemerkt door een passerende inwoner van Amersfoort, die achter de verdachte aanrende. 

De winkeldief en de omstander renden richting Station Schothorst en toen een andere omstander in een auto de vluchtpoging zag, gooide hij zijn witte Mercedes voor de verdachte. Op het moment dat de winkeldief staande kon worden gehouden, dook een tweede man op. Hij laadde een pistool door en richtte deze op de twee omstanders. 

Hierdoor wist de verdachten te ontsnappen en renden de twee richting Station Schothorst. Daar sprong het duo in de trein en verdween uit het zicht. ,,De politie heeft de trein bij Den Dolder stopgezet en doorzocht, maar niets aangetroffen", laat de politiewoordvoerder weten.

De recherche doet onderzoek en wil graag spreken met mensen die iets hebben gezien: 0900-8844.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie