Diepere Betekenis van het Woord Corona

12 april 2020 om 15:16 Mensen Deel je nieuws

Het woord Corona valt zo vaak, dat je moet oppassen dat het niet het enige Woord is dat in je hoofd vertoeft. Het woord zou vervangen kunnen worden door het gevoel: afstand houden. Zodat drama en vrees er een beetje afgaan. We hebben geleerd dat drama en vrees ons dingen doen inprenten, maar helaas krijg je dan de andere kant: die van rebellie. Deze verzet zich dan tegen de optie van ‘de dood’. En zo zorgt rebellie voor nog meer drama.

Het woord Corona kwam al voor bij de Sterrenwacht. De Zonnecorona is de kroon die om de zon heen zit. De buitenste laag van de zon explodeert en vormt een Kroon. De Zonnekoning die de consument heet, werd met zijn koopkracht en koopvuur, jarenlang aangezwengeld, veel geld uit te geven om de economie draaiende te houden. Het sparen werd ontmoedigd, negatieve rente wordt een optie. De intering die ontstaat doet je beseffen, dat je mogelijk niet zomaar meer geld aan die ‘economie’ kunt uitgeven, omdat je financieel echt: ’schoenmaker blijf bij je eigen leest’ wordt.

Het denken in ons hoofd, trekt altijd extra laatjes open voor nog meer, terwijl ons lijf de boel niet meer kan bijhouden. Onze adem werd afgesneden, we holden onszelf voorbij. Door de Stilte door het Corona Virus (het koopvirus) voelen wij, hoe of onze adem is onderdrukt. Hoe weinig we diep ademhaalden om even niets te hoeven, of te doen, of te kopen. Af en toe een pauze inlassen. Het Corona Virus dat de Kroon op het werk van de Duivel lijkt, is het consumenten ego, dat niet wordt gestraft, maar mag beseffen, dat bronnen ophouden. Door de schaar-ste, worden linten doorgeknipt die nieuwe wegen openen voor het ‘genoeg hebben’.

Angst voor tekorten leidden tot uitgaven die een positieve schijnrente opleverden, geld dat eigenlijk niet bestond. Net zo onzichtbaar als wanneer je pint. We raakten het fysieke contact kwijt met geld,,dat ons budget een pijnlijk gevoel gaf, als we het fysiek uitgaven. Het denken wil gewoon niet alles weten en ging maar door in het onzichtbare, luchtledige (geen echte lucht).!! We kunnen ‘dood’ ook zien als grenzen stellen aan ons gedrag en ander gedrag ervoor in de plaats zetten. Creatief worden. Niet om langs slinkse wegen toch die oude economie weer op te willen bouwen, maar om van ‘minder’ een ‘meer’ te maken, vooral in beleving van dankbaarheid en plezier!. 

een link over zonnecorona/psychologie/eigenwaarde

http://www.inspiratiesite.nl/planeten8.html

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie