Woningcorporaties: Onveilige Sleuteloverdracht bij Bezichtigingen tijdens de Corona Crisis

10 april 2020 om 15:32 Wonen Deel je nieuws

Via Woningnet zien we het schrale aanbod in de regio Eemvallei. Elke Woningcorporatie heeft zijn eigen manieren om toch woningen te kunnen verhuren.

Opvallend was de tekst bij een woning aan de Amaniet in Amersfoort. Hierbij stond vermeld dat mensen die gaan bezichtigen (en dat kunnen er soms wel 10 zijn), de sleutel op het kantoor van de Corporatie konden ophalen voor bezichtiging.

Opvallend is dat er dus geen beheerder meegaat, die aan de toekomstige bewoners kan aangeven of nog wat haken en ogen zitten aan de woning. Wat is bijvoorbeeld van de woningbouw en wat is er gewijzigd door vorige bewoners? Dit is wel belangrijk, omdat je moet tekenen voor overname van een eventuele nieuwe staat. En niet iedereen heeft mensen om zich heen of het geld, om later (zeker als je er oud hoopt te worden) alles weer in originele staat terug te plaatsen.

Maar vooral het feit dat  sleutels van woningen worden meegegeven aan kijkers, werkt het kopieeren van een sleutel in de hand. Dan mag de nieuwe bewoner er wel meteen nieuwe sloten op laten zetten!

Een woningopzichter zou gewoon mee kunnen gaan op anderhalve meter afstand. Veilig is het dus niet op deze manier, om in Coronatijd in een nieuwe woning te stappen. Dan nog maar beter woningruilen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie