Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Steun de lokale horeca #DASLIEF

8 april 2020 om 10:30 Column

Een triest gezicht, verlaten pleinen, terrasstoelen opgestapeld, kroegen dicht, restaurants gesloten. Wat hadden de horecaondernemers juist nu topomzetten gedraaid. Wat zou het twintigste Smartlappenfestival een uitzinnig spektakel zijn geworden met dit prachtige weer.

Uw stukkiesschrijver, tevens ongeduldig wachtend brugwachter, had nu met zijn afgetraind atletische lijf op de tennisbaan gestaan, met mevrouw De Keijzer op de fiets de paden op, de lanen in, op de haven de recreatievaart welkom moeten heten, met de hele familie de verjaardag van kleindochter Alyssa (13) moeten vieren, een stampvolle fietsboot 'Eemlijn' door de inmiddels geruisloos dalende Kwekersbrug kunnen laten vertrekken.

Daarom een oproep aan jullie lieve lezers, steun niet alleen ons prachtige nieuwsblad, denk ook aan de lokale horecaHelaas het ellendige coronavirus zorgt ook in Amersfoort voor stress, kopzorgen, financiële malaise en maatschappelijke onrust. Er zijn echter veel lieve initiatieven gestart want Amersfoort is creatief, vindingrijk, betrokken en wordt niet voor niets 'Stad met een Hart' genoemd. Mevrouw De Keijzer gaat, om de kleine zelfstandige te steunen, elke vrijdag (visdag) naar de markt op de Hof waar ze al een bekende verschijning aan te worden is. ,,Hier wijfie, doe ik er nog een extra handje mosselen bij, vooruit een lappie zalm voor het weekend!" Op de markt is uw gulden een daalder waard gaat elke vrijdag weer op. Als ze langs Grand Café Halewijn fietst, ziet ze dat er een kraampje is ingericht waar soepen worden verkocht. Ze koopt drie bakjes voor tien euro. Moet zeggen, het smaakte voortreffelijk.

'Keukenprins' Coen Molenveld van KAdE Café had honing/mosterd en courgettesoep bedacht. Mijn credo, 'de soepen van Coen moet je zeker een keer doen'. Zag ook Dirk-Jan Stip van Coffee Corazon bij de buurtjes van nummer 12 een heerlijke lunch bezorgen. Daarom een oproep aan jullie lieve lezers, steun niet alleen ons prachtige nieuwsblad, denk ook aan de lokale horeca. Las dat AD collega-columnist Jeroen Stomphorst een nieuw koffieapparaat heeft gekocht bij de kookwinkel in de Langestraat dus gelukkig nou eens niet bij de toch al overbelaste webshops.

Waar ik ook nieuwsgierig naar ben is hoe het met de Amersfoortse politiek gaat. Zou burgemeester Bolsius zijn vegetarische maaltijd thuis laten bezorgen, zou wethouder Kees Kraanen, na het planten van weer honderden houten palen met een kaartje, iets Bourgondisch bestellen met veel vlees, zou Fatma Koser Kaya schattig iets zoets afhalen bij de Vintage Bakery of kokkerellen uit een maaltijdbox. De kleine ondernemers kunnen onze steun nu extra goed gebruiken dus zoeken we in huize de Keijzer naar afhaal- of bezorgadressen. Gaat het Celik (de Hof) worden, Jeffs Food & Drinks (Arnhemseweg), De Beren (Eemplein) of Sushi/Pizza/Vis/Broodje Hadi/Kapsalon/Döner Kebab/Kippendijen/Indisch/Salades of Pannenkoeken.

Ondanks alles, hele prettige paasdagen, houd afstand en kijk naar elkaar om!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie