Afbeelding
pixabay

Amersfoorter licht koper voor bijna een miljoen op bij verkoop van mondkapjes

6 april 2020 om 12:53 Corona

AMERSFOORT Een 61-jarige man uit Amersfoort is aangehouden, omdat er verdenkingen van oplichting bij de verkoop van mondkapjes zijn. De aanhouding werd maandagochtend verricht. Ook is een 51-jarige uit Oldenzaal gearresteerd. De mannen hebben zich vermoedelijk voorgedaan als leverancier van deze beschermingsmiddelen.

Jeroen van der Veer

Twee kopers die een bestelling hadden geplaatst voor 11 miljoen mondkapjes zijn hierbij opgelicht voor bijna 900.000 euro, laat het FIOD weten. Zij doorzochten een bedrijfspand in Oldenzaal en een woning in Amersfoort. Hierbij is beslag gelegd op bankrekeningen, telefoons, digitale administratie en documenten.

De aangehouden mannen hebben vermoedelijk een belangrijke rol gehad bij het oplichten van de twee kopers die voor een buitenlandse overheidsinstelling mondkapjes moesten kopen. De kopers hebben voor de bestelling van 11 miljoen mondkapjes een aanbetaling gedaan van bijna 900.000 euro. Dit bedrag werd overgemaakt op een rekeningnummer van een bedrijf van een van de verdachten.

De aangehouden mannen worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie