Afbeelding
still

Gewapende overvaller Heart & Arrow laadt big shopper vol sieraden

6 april 2020 om 11:01 Misdaad

AMERSFOORT Een man in een donker regenpak heeft donderdag 13 februari (rond 11.40 uur) de juwelier Heart & Arrow aan de Kamperbinnenpoort in Amersfoort overvallen. Hij bedreigde de eigenaresse met een vuurwapen, laadde meer dan tien trays met sieraden in zijn rode Dirk van den Broek big shopper en ging er te voet vandoor. Hij vluchtte over de Weversingel en via de Bredesteeg.

Buiten de zaak riep het slachtoffer direct om hulp, meldt de politie in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld (video onder). Zij zag dat de overvaller wegrende linksaf de Weversingel op en zelf rende zij naar een nabijgelegen winkel om hulp te vragen. Een bewoonster van een woning aan de Weversingel hoorde een persoon langsrennen en hoorde tegelijkertijd iets op straat vallen. Toen zij uit het raam keek, zag zij een pistool op straat liggen. De medewerker van de winkel waar het slachtoffer hulp ging halen, rende nog achter de overvaller aan en zag dat hij vanaf de Weversingel rechtsaf de Bredesteeg in rende, waarna hij het zicht op hem kwijt raakte.

SIGNALEMENT De dader is een jonge man met een normaal postuur rond de 20 tot 30 jaar oud. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, droeg een donker regenpak met midden over de jas een reflecterende horizontale baan en een regenbroek met ter hoogte van de enkels een reflecterende horizontale baan. Daarnaast had hij een donker baseballpetje, zwarte handschoenen, zwarte schoenen en een rode big shopper van Dirk van den Broek met het opdruk 'Dirk'.

Alle informatie die zou kunnen helpen, is welkom via het digitale tipformulier.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie