Afbeelding
112Heuvelrug

Fietser haalt vuurwapen uit schoudertas: 'Je moet respect voor mij tonen'

6 april 2020 om 10:22 Misdaad

AMERSFOORT Na een korte woordenwisseling tussen een bouwvakker en een fietser door een bijna-aanrijding, kwam de fietser niet veel later terug om de bouwvakker te bedreigen met een vuurwapen.

Op woensdag 19 februari reed een Utrechtse bouwvakker met een shovel bij de flats aan de Ariaweg in Amersfoort. Rond 14.15 uur reed hij achteruit, maar schrok omdat er een fietser vlak achter de shovel langs fietste. De fietser stopte en maakte een denigrerende opmerking naar de bestuurder van de shovel.

SCHOUDERTAS Om ongeveer 14.50 uur werd een andere bouwvakker op de bouwplaats aangesproken door de fietser. De fietser zocht de bestuurder van de shovel. Toen hij de bestuurder had gevonden, sprak hij hem agressief aan. De bestuurder duwde de fietser van zich weg, waarop de fietser zijn hand uit zijn schoudertas haalde. In zijn hand had hij een vuurwapen, dat hij doorlaadde en op de bouwvakker richtte. Daarbij bedreigde hij hem met de dood. De bouwvakker wilde de druk van de ketel halen en stak zijn hand naar de man uit om zo respect voor hem te tonen. Dat lukte; de man accepteerde de uitgestoken hand en zegt "je moet respect voor mij tonen!". Daarna liep hij weg.

SIGNALEMENT Van de verdachte zijn volgens de politie 'jammer genoeg' geen beelden, maar wel een goed signalement. Het is een man rond de 25 tot 30 jaar oud en 1,75 meter lang. Hij heeft een slank tot sportief figuur, licht getinte huidskleur en een onverzorgde donkere baard en snor. Hij droeg een bril met dun en rond montuur, zwarte jas of vest, een zwarte trainingsbroek met logo van voetbalclub AC Milan op zijn bovenbeen.

Ook droeg hij een goudkleurige baseballcap en reed op een zwarte omafiets. Hij droeg een glimmende zwarte schoudertas van ongeveer 15x20 centimeter bij zich. Hij benadrukte meerdere malen in de wijk te wonen, dus aannemelijk is dat hij ergens rond de Ariaweg in Amersfoort woont.

Tips zijn welkom via tel. 0900-8844 of het digitale tipfomulier.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie