Mariana Collado en Lucio A Baglivo.
Mariana Collado en Lucio A Baglivo. Paulina Lara

Selectie Spoffin OFF voor dit jaar bekend

6 april 2020 om 06:22 Podiumkunsten

AMERSFOORT De selectie voor Spoffin OFF 2020 is rond, meldt de organisatie. Spoffin OFF vormt ieder jaar Spoffin's showcase-programma, waarin veelbelovende opkomende acts en aanstormend talent uit binnen- en buitenland de kans krijgen zich te presenteren aan een groot publiek. Dit jaar zijn er twaalf acts geselecteerd, die het laatste weekend van augustus zullen optreden op verschillende locaties in en rond de Amersfoortse binnenstad.

Hoewel de ontwikkelingen rond het coronavirus op dit moment nog onzeker zijn, gaat de organisatie er voorlopig vanuit dat Spoffin 2020 gewoon kan plaatsvinden. Uiteraard houdt Spoffin de ontwikkelingen rond de kwestie nauw in de gaten.

In totaal kreeg de organisatie dit jaar 230 aanmeldingen binnen van over de hele wereld. Artistiek leider Alfred Konijnenbelt is ingenomen met de diversiteit en het hoge niveau van de OFF-aanmeldingen. ,,Spoffin is inmiddels over de hele wereld bekend, dat kun je duidelijk zien aan de landen waarvan we inzendingen krijgen, uit alle werelddelen: Europa natuurlijk, maar ook Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika."

FOCUSLAND Ieder jaar kiest Spoffin een focusland uit waarvandaan de meest bijzondere makers op het gebied van straat- en locatietheater uitgenodigd worden. Dit jaar hoeft Spoffin niet ver te zoeken: speciale aandacht gaat uit naar Nederlandse makers. Ook zij zijn daarom goed vertegenwoordigd in de selectie van het OFF-programma.

Ieder jaar ontvangt Spoffin OFF zo n 230 tot 250 aanmeldingen van over de hele wereld. Samen met collega-selecteurs Merel Oversluis (straatartieste), Adriaan Bruin (Festival Reuring), Léonie Dijkema (Fries StraatFestival) en Wilma Verbeek (Amersfoorts Theater Terras) stelde Alfred Konijnenbelt dit jaar de selectie samen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie