Afbeelding
Pieter Arends

Vliegtuig boven Meander als steunbetuiging voor zieke vriendin: 'Ze vond het fantastisch'

3 april 2020 om 18:02 Maatschappelijk

AMERSFOORT Boven het Meander Medisch Centrum heeft vrijdagmiddag enkele minuten een vliegtuig gevlogen met een spandoek: 'An, hou vol'. Deze werd de lucht ingestuurd door Amersfoorter Pieter Arends, die zijn vriendin op deze manier wilde steunen: ,,We mogen niet bij haar komen en op deze manier konden wij haar een hart onder de riem steken."

door Jeroen van der Veer

De vriendin van Arends ligt in het ziekenhuis en wordt daar al een maand behandeld. Zij, Anja, heeft leukemie en kreeg afgelopen maandag te horen dat zij nog zeker tot eind mei in het ziekenhuis moet blijven. ,,Door het coronavirus mag ze geen bezoek ontvangen en dat is zwaar. Voor ons, maar zeker voor haar."

Er wordt dan wel dagelijks gefacetimed, maar Arends en hun drie kinderen wilden op deze manier laten merken dat zij aan haar denken. ,,Ik wist niet of dit soort vliegtuigjes nog vlogen, maar dat bleek dus wel zo te zijn. Eigenlijk was het vrij snel geregeld en zojuist heeft zij het vliegtuigje met spandoek vanuit het Meander kunnen zien."

De reactie van zijn vriendin was hartverwarmend: ,,Ze vond het fantastisch en heeft beloofd vol te houden. De actie is dus geslaagd. Daarnaast wil ik graag benoemd hebben dat de mensen in het Meander ontzettend goed werk leveren en Anja goed steunen. Echt mijn complimenten daarvoor."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie