De overhandiging van de laptops op de locatie van Road2Work in Ede met Jeroen van der Tang (ICT Milieu), Anton Wolzak (MBO Amersfoort), Ton Ezendan (Road2Re-use), Erik Schalk (Road2Work).
De overhandiging van de laptops op de locatie van Road2Work in Ede met Jeroen van der Tang (ICT Milieu), Anton Wolzak (MBO Amersfoort), Ton Ezendan (Road2Re-use), Erik Schalk (Road2Work). ICT Milieu

Stichting ICT Milieu helpt leerlingen MBO Amersfoort aan laptops

2 april 2020 om 12:01 Onderwijs

AMERSFOORT Veel leerlingen in Nederland kunnen volgens de Stichting ICT Milieu op dit moment geen onderwijs volgen, omdat zij thuis niet beschikken over een laptop. Om hen versneld te helpen, stelde deze stichting in totaal honderd gerecyclede laptops beschikbaar.

De laptops zijn afkomstig van het Wecycle Service Center Road2Work in Ede. Dit re-integratiebedrijf heeft op verzoek van Stichting ICT Milieu sinds vorige week het opknaptempo van oude laptops fors opgeschroefd. De eerste batch van zestien laptops is op donderdagochtend 2 april gedoneerd aan leerlingen van MBO Amersfoort.

Stichting ICT Milieu heeft gezocht naar een manier waarop zij vanuit de bestaande samenwerking met Road2Work de grootste impact kan maken. Dat bleek te zijn door een grote levering afgedankte laptops uit het bedrijfsleven in één keer op te knappen. ,,Onze donatie helpt dus twee kanten op", aldus Jeroen van der Tang van ICT Milieu.
,,De re-integranten doen waardevolle ervaring op in de sortering, demontage en hergebruik van elektrische apparaten, afkomstig van bij Wecycle aangesloten milieustraten, inzamelpartners en bedrijven. Dat vergroot hun kans op het vinden van een reguliere baan. En dankzij dit initiatief kunnen wij een bescheiden bijdrage leveren aan het gebrek aan laptops in het onderwijs."

Binnen twee dagen nadat de scholen dicht moesten in de strijd tegen Corona (Covid-19), had 88 procent van de scholen al afstandsonderwijs geregeld. Toch zijn er ook zorgen: er is een groot verschil tussen de kwaliteit van thuisonderwijs per school en gezin en de ad-hoc oplossingen vergroten kansenongelijkheid van kinderen. 

THUISONDERWIJS SOMS ONMOGELIJK Anton Wolzak, docent op MBO Amersfoort, is erg blij met het aanbod van ICT Milieu en de samenwerkende inzamel- en recyclingpartners. ,,Niet alle leerlingen van de entree-voor-anderstaligen-opleiding op het MBO-college beschikken over laptops. Daardoor is het voor hen onmogelijk om, nu de scholen gesloten zijn, thuis onderwijs te volgen. Nu kunnen onze entree-studenten hun onderwijs blijven volgen en juist voor deze kwetsbare groep is dat van het grootste belang", aldus Wolzak.

De eerste zestien laptops zijn voor leerlingen van MBO Amersfoort.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie