Dit seizoen geen eindstanden en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten, besliste de KNVB gisteren.
Dit seizoen geen eindstanden en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten, besliste de KNVB gisteren. Ted Walker

Zure druiven voor Amsvorde en CJVV, maar KNVB oogst in Amersfoort vooral begrip

2 april 2020 om 09:26 Corona

AMERSFOORT Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Er komen voor dit seizoen geen eindstanden, waardoor voetbalvereniging Hoogland niet degradeert uit de derde divisie, Amsvorde promotie misloopt en ook CJVV baalt.

Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

,,Als wij het aantal doden per dag hiermee terug kunnen dringen, sta ik daar volledig achter", valt Hoogland-speler Erwin Hermsen met de deur in huis. Door het besluit van de KNVB heeft hij afscheid genomen van spelen in het eerste elftal, zonder daar echt bij stil te kunnen staan. 

,,Het meest onwenselijke, maar wel begrijpelijke scenario is waarheid geworden", aldus Rik Klement namens Amsvorde. ,,Na de laatste jaren nog nooit zo dichtbij promotie geweest, maar helaas geen eindstanden en dus geen promotie."

Word abonnee van De Stad Amersfoort.nl (3,95 euro per maand) en lees meer reacties en gevolgen van het besluit in ons premiumartikel. Uw redactie heeft het echt nodig.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie