Afbeelding
Mariska Jacobi

Bingo in de Bloemenbuurt terugkerend evenement tijdens corona-crisis

31 maart 2020 om 15:44 Corona

AMERSFOORT Om de vervelende corona-tijd door te komen heeft Mariska Jacobi een middel gevonden waardoor men bezig blijft, contact houdt met de buren én op elkaar kan letten. De eventmakelaar organiseerde in haar straat, de Violenstraat, een bingo en dit zorgde voor veel plezier.

door Jeroen van der Veer

De bingo werd afgelopen vrijdag -tijdens de 'vrijmibo (vrijdagmiddagborrel, red)- gehouden en vrijwel iedereen deed mee. Het concept is simpel, duidt de inwoonster van Amersfoort. ,,Gooi een briefje met bingo-kaarten in de brievenbus van de buren met daarop de aanvangstijd en let the fun begin."

Tijdens de bingo werden de nummers omgeroepen en werd er uiteraard rekening gehouden met de anderhalve meter afstand. ,,Als de afstand te groot bleek, zag je dat mensen het gaan gillen naar hun buren. Regel wat leuke prijsjes bij de winkeliers in de buurt en klaar is Kees. Het is gezellig en ook kan je dan checken of het met de buurtjes goed gaat."

De eerste editie is zo goed bevallen, dat Jacobi dinsdag bekend maakte dat ze er in de Violenstaat een wekelijks evenement van maken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie