Afbeelding
Bente Joy

Fotograaf komt met creatieve oplossing: 'Geluksmomentje gun ik iedereen'

28 maart 2020 om 19:00 Corona

AMERSFOORT Hoogzwangere vrouwen zijn in deze tijd niet zorgeloos en ook na de bevalling is het een moeilijke periode. Bezoek mag niet langskomen en terwijl er net nieuw leven is geboren, lijkt het leven door het coronavirus landelijk stil te staan. Juist daarom wil Bente Joy een lichtpuntje zijn en de fotograaf biedt gratis FaceTime-fotoshoots aan en in sommige gevallen komt ze zelfs langs.

door Jeroen van der Veer

FaceTime-fotoshoots, klinkt wat gek. Dat moet de Amersfoortse zelf ook bekennen. De creative duizendpoot wil juist in deze periode wat vrolijkheid bieden. ,,Een foto is zo onwijs fijne herinnering aan een bolle buik en of een newborn baby. Foto's maken op locatie is nu even niet praktisch en daarom heb ik dit bedacht. Zo'n geluksmomentje op een foto gun ik iedereen."

FACETIME Inmiddels heeft ze bij enkele kersverse ouders al zo'n shoot verzorgd en ook zwangere vrouwen hebben door de tips en trucs van Bente Joy mooie foto's gekregen. ,,Ik maak foto's met FaceTime", duidt de Amersfoortse. ,,Dus ik bel de vrouwen en help ze met alles. Met een setting maken die goed werkt voor de foto en dan geef ik ze aanwijzingen. Het is net twister: 'rechterarm op schouder, links op je hoofd'. Het levert hilarische momentjes op en dat is zo fijn voor iedereen. Even lachen en plezier maken."

De Amersfoortse fotograaf kwam op het idee omdat ze in deze onzekere coronavirus-periode een extra lichtpuntje voor zwangeren en/of kersverse ouders wilde zijn. ,,Hiermee hoop ik de vrouwen een extra beetje liefde en aandacht te geven. Zij hebben nu extra zorgen omtrent bevallen in het ziekenhuis en hun kraamweek is nu ook een beetje anders. Je wilt natuurlijk onwijs graag je baby showen."

Ook is het voorgekomen dat Bente Joy wél naar het huis van de hoofdpersoon ging, waarbij ze foto's door het raam maakte. Creatief bezig zijn, daar staat Bente Joy om bekend en dat laat ze andermaal zien. ,,Maar het gaat nu niet om mij. Ik wil die mensen gewoon écht even iets leuks laten doen. De reacties zijn te gek. Iedereen is zo enthousiast, ze vinden het mega lief en hebben op deze manier -hoe gek het ook klinkt- iets te doen. Ze hebben er echt zin in en hangen allemaal lachend de telefoon op."

* Voor de shoots vraagt Bente Joy geen geld. Gefotografeerden kunnen echter haar wel een donatie geven. Dit opgehaalde bedrag wil de Amersfoortse aan de zorg geven. Meer informatie is te vinden op de site van Bente Joy of haar instagram / Facebook: @fotostylingbentejoy

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie