Sint Aegtenkapel, Amersfoort
Sint Aegtenkapel, Amersfoort Joram Albus

stAeg LIVE: gratis online kapelconcerten

27 maart 2020 om 10:30 Muziek Deel je nieuws

Vanaf deze week organiseert stAeg coffee, culture & events een nieuwe serie live concerten in de Sint Aegtenkapel – zonder publiek. Het gaat namelijk om live streams. Deze concerten worden live uitgevoerd in de iconische bovenzaal van de kapel en tegelijkertijd online uitgezonden op de website van stAeg (www.staeg.nl/live).

De musici die de concerten verzorgen, zijn allen professionals in hun vakgebied en werken geheel belangeloos mee. Wanneer het concert voorbij is, blijft deze als video-opname beschikbaar op de website van stAeg zo lang als het coronavirus nog in de lucht is in Nederland. Op deze manier kunnen muziekliefhebbers uit heel Nederland ondanks het thuiszitten alsnog genieten van unieke concerten. De Sint Aegtenkapel staat internationaal bekend als een bijzonder sfeervolle locatie met uitmuntende akoestische karakteristieken, wat ook in de livestreams goed tot zijn recht zal komen.

Donatie voor musici
Online concertbezoekers die dit initiatief een warm hart toedragen, wordt ter plekke de mogelijkheid geboden een donatie te doen. De opbrengsten hiervan vallen geheel ten deel aan de musici, die in deze periode hun inkomsten veelal als sneeuw voor de zon hebben zien verdampen.

Het eerste ‘coronaconcert’ van deze serie zal plaatsvinden op 3 april 2020 om 12:30 uur en wordt verzorgd door Nuala McKenna (cello) en Johan van Iersel (cello).

Kijk voor meer informatie en concerttijden op www.staeg.nl/live.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie