Ingrid Strooij / INC Professional Organizer
Ingrid Strooij / INC Professional Organizer Sabine Keijzer / Voorbeeldig Fotografie

Opruimspecialist Ingrid Strooij wil mensen helpen

25 maart 2020 om 10:39 Mensen Deel je nieuws

AMERSFOORT- Nu we vanwege de Corona Crisis in Nederland grotendeels in lockdown zijn, besteden veel mensen tijd aan dingen waar ze eerder niet aan toe kwamen, zoals opruimen. Je zit immers de hele dag verplicht thuis en ergert je wellicht wel aan de stapels die je nooit zo opvielen. Bovendien heb je nu door het uitvallen van diverse soorten afspraken en het advies binnen te blijven er ineens wel tijd én prioriteit.

Hoe ruim je nu goed op zonder frustratie, maar juist met een goed gevoel en resultaat. Dit zorgt niet alleen voor ruimte, overzicht in je huis, maar ook in je hoofd. 

Opruimspecialist/ Professional Organizer Ingrid Strooij deelt 7 top tips.

Begin in de ruimte waar je je het meest ergert.

1) Maak het project niet te groot, zodat je gemotiveerd blijft.
2) Schrijf op wat je wilt bereiken met het opruimen.

4/ 5) Ruim op met behulp van 4 bakken systeem.

Bak 1 staat voor hier bewaren
Bak 2 staat voor elders bewaren
Bak 3 staat voor Marktplaats/ Weggeven / Verkopen
Bak 4 is voor de vuilniszak.

Vraag je bij elk voorwerp af: of het nuttig is, of je er blij van wordt, of dat het iets toevoegt in je leven. En doe het vervolgens in een van de bakken. Kom je er echt niet uit, maak dan een twijfel bak.. al ben ik daar niet zo’n voorstander van.

6) Blijf steeds op de plek waar je aan het opruimen bent. Zo blijf je geconcentreerd en heeft het opruimen het meeste effect. 

7) Ga maximaal 3 uur achter elkaar door met opruimen, zo neem je de beste beslissingen. Ga je langer door dan wordt je brein moe en wil je alles liever houden. En dan ben je alleen maar aan het verplaatsen en dat kan niet de bedoeling zijn.
 Til er niet te zwaar aan.. Zet een leuk muziekje aan, beloon jezelf met een lekker kop koffie/thee. Maak het luchtig en denk morgen vind ik vast weer een half uurtje om ermee verder te gaan. Nog handiger plan het gelijk in! 

Heb je vragen? Heb je advies, hulp of een stok achter de deur nodig? Opruimcoach Ingrid Strooij van INC Professional Organizing uit Amersfoort helpt je graag telefonisch of virtueel (computer of FaceTime/videobellen). Mijn kennismakingsgesprekken zijn gratis en vrijblijvend. Meer weten: www.inc-pro.org

Ik wens je veel rust, ruimte en overzicht in je huis en in je hoofd. Dat is zeker in deze bizarre en bijzondere tijd een zegen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie