Artist impression van het waterstoftankstation dat medio 2021 op bedrijventerrein De Wieken in gebruik genomen moet gaan worden.
Artist impression van het waterstoftankstation dat medio 2021 op bedrijventerrein De Wieken in gebruik genomen moet gaan worden. Fountain Fuel - Stephan Bredewold

Nieuw ‘state of the art’ waterstoftankstation voor Amersfoort

25 maart 2020 om 13:52 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Als alles volgens plan verloopt krijgt Amersfoort in de eerste helft van volgend jaar een waterstoftankstation. De Hooglandse ondernemer Stephan Bredewold is ervan overtuigd. De miljoenen-investering op bedrijventerrein De Wieken moet het vliegwiel gaan vormen voor een versnelde omslag naar het gebruik van duurzame motoren, met name voor vracht- en goederenvervoer. 

Daarom wil het bedrijf van Bredewold (Fountain Fuel), dat deel uitmaakt van een bedrijvenconsortium, zich niet alleen beperken tot Amersfoort. Rotterdam is het volgende project op de lijst en volgens Bredewold zijn er meer gemeenten die belangstelling toonden. 

De plannen van Bredewold en de zijnen beperken zich niet tot het bouwen van moderne waterstoftankstations. Met subsidies willen ze het voor lokale ondernemers aantrekkelijk maken te investeren in waterstof aangedreven voertuigen. Volgens Renault-dealer Stam, één van de bedrijven die het initiatief ondersteunen is er voldoende belangstelling bij Amersfoortse bedrijven. Het zou in eerste instantie om enkele tientallen auto's gaan. De eerste klandizie voor het tankstation.

Benieuwd naar de locatie van het geplande waterstoftankstation? En waarom is waterstof volgen Roger Ooms (Ooms Architecten) de brandstof van de toekomst? 'Een stad als Amersfoort kan zich hiermee regionaal én landelijk profileren als koploper in deze ontwikkeling.' Lees het volledige premiumverhaal hier. Steun ons werk, we hebben het nodig!
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie