Work in progress
Work in progress Isa Oorhuis

Per Expressie steunt Amersfoortse makers met ludieke expositie: A0

23 maart 2020 om 17:34 Kunst Deel je nieuws

Stichting Per Expressie staat bekend als springplank voor jong Amersfoorts talent. Maar na de uitbraak van het COVID-19 virus is het organiseren van evenementen niet meer mogelijk. 

Nu organiseren ze een expositie in de buitenlucht. 

 

Elke beperking biedt nieuwe mogelijkheden

Waar beperkingen zich voordoen, komen ook kansen te voorschijn. Zo is bijna elk evenement afgelast de aankomende periode. Daarmee zullen ook de plakzuilen voor een lange tijd niet worden overgeplakt. Dit is de kans om die palen niet voor promotie van evenementen maar voor promotie van kunstenaars te gebruiken. 

 

Makers

“Na een wervingsbericht op Instagram liep het al snel storm”, aldus Marijn Bosch voorzitter van Per Expressie. “We hadden binnen een paar uur een whatsapp groep van 15 kunstenaars die bezig waren.” Het idee was om binnen 1,5 dag kunstenaars een nieuw werk te laten maken op A0 formaat. 

 

Doel

Het doel is om kunstenaars een handje te helpen door middel van promotie van hun werk en te inspireren om ‘samen’ te werken. We hebben uiteindelijk 10 kunstwerken gekozen en deze zijn gister WOENSDAG 25 MAART geplakt op de plakzuilen. Geen een zuil is hetzelfde dus ga vooral langs bij alle verschillende zuilen! 

 

De volgende kunstenaars doen mee met A0: Leonie Leeuwenberg, Thijs van Maanen & Joris Wisse, Eva Vestdijk, Mies Raadgever, Loes van Roozendaal, Ies Earhouse, Florens Kool, Ro Barbie & Mabel Feenstra, Tobie van Putten en Gillian Hoogendijk & @beschrijver. 

 

De expositie kan je bezichtigen op de plakzuilen op het Eemplein, bij het stadhuis, bij de Plus, bij Emiclaer, bij het Neptunusplein, bij de Meridiaantunnel, Kraailandhof Hoogland, Bloemendalsestraat, de Nieuwe Hof (winkelcentrum Nieuwland) en bij Zandvoort a/d Eem. Voor de thuiszitters krijg je alles mee op Instagram: @perexpressie.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie