Afbeelding
still

'Ontwikkeling in mishandelingszaak met drankfles'

23 maart 2020 om 12:52 Misdaad

HOOGLAND Een jonge man werd in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 januari met een drankfles op zijn achterhoofd geslagen. De daders vielen hem aan terwijl hij naar huis fietste over de Lindelaan in Hoogland. De politie spreekt van 'een ontwikkeling in deze zaak' in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Het slachtoffer was rond 2.00 onderweg naar huis. Tijdens zijn fietstocht over de Lindelaan in Hoogland kwam er in de zelfde straat een scooter aangereden. De jonge man hoorde de scooter met hoge snelheid naderen en werd vervolgens op zijn hoofd geslagen met een gedeeltelijk gevulde fles sterke drank. Hij viel van zijn fiets en verwondde daarbij ook zijn gezicht. Het slachtoffer werd later met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. 

Gelukkig is hij na zijn van het bewustzijn niet verloren en kon hij de scooter nog zien. Hij zag dat er twee jongens in donkere kleding op een scooter zitten en linksaf de Acacialaan inreden. De scooter is donker van kleur en het achterlicht brandde. 

Later die nacht, rond 2.13 uur, reed er weer een donkere scooter vanaf de Acacialaan over de Lindelaan. Het geluid en de snelheid waarmee de scooter rijdt, leken overeen te komen met de scooter die het slachtoffer eerder heeft gezien. Een vriend die het slachtoffer gezelschap hield, zag de jonge mannen die op de scooter rijden. Er bestaat een grote kans dat deze jongens op de scooter dezelfde personen zijn die het slachtoffer hebben geslagen met de fles.

SIGNALEMENT De bestuurder is een jonge man van ongeveer 16 tot 18 jaar oud. Hij heeft een slank tot normaal postuur, draagt donkere kleding en droeg die avond geen helm. De passagier is een jongen tussen de 16 en 18 jaar oud, met een slank tot normaal postuur. Hij heeft kort, donker haar en droeg een bruine stoffen jas. Ook hij droeg geen helm. 

De politie vraagt de daders om zichzelf te melden. Maar ook mensen die meer weten over deze avond. Dit kan via een digitaal tipformulier, of via tel. 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem). 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie