Over Lepeltje Lepeltje (eind mei en begin juni) is nog geen beslissing genomen: 'Wij bekijken het eigenlijk van week tot week.'
Over Lepeltje Lepeltje (eind mei en begin juni) is nog geen beslissing genomen: 'Wij bekijken het eigenlijk van week tot week.' Foto Rinus van Denderen

'Artiesten hebben na de quarantaine juist podia nodig'

21 maart 2020 om 08:48 Evenementen

AMERSFOORT Het zijn zware tijden voor iedereen die in de evenementenorganisatie zit. Het raakt niet alleen de bezoekers van deze evenementen, maar ook de organisatoren en de ondernemers. Zij moeten nu haar wonden likken en uithuilen. Hopen op betere tijden… die mogelijk pas na het festivalseizoen aanbreken. ,,Het voelt echt als een soort van rouw."

,,Juist straks, als alle ellende opgehouden is, hebben artiesten meer dan ooit een podium en inkomsten nodig", is Amersfoort Jazz-directeur Alexander Beets duidelijk. ,,We moeten veerkracht en flexibiliteit tonen", vult Sijmen Stronks aan. Hij is een van de drijvende krachten van Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. ,,Het is een bizarre tijd", aldus Floor Visser, die met First Floor Productions betrokken bij tenminste vijfentwintig evenementen in Amersfoort. ,,Je merkt in deze tijd wel dat het coronavirus iedereen raakt en daardoor men redelijk coulant is. Dat scheelt, maar leuk is anders."

Ga hier naar het volledige premiumverhaal om te lezen wat het coronavirus met de evenementen in Amersfoort doet. Uitgebreid aan het woord zijn onder andere Floor Visser (First Floor Productions), Sijmen Stronks (Lepeltje Lepeltje) en Alexander Beets (Amersfoort Jazz).
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie