Afbeelding
Frank Noordanus

Verpleegkundigen Meander Medisch Centrum ook besmet met coronavirus

21 maart 2020 om 13:30 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort is het onoverkomelijke gebeurd: enkele verpleegkundigen zijn besmet geraakt of geweest met het coronavirus. Dit wordt bevestigd door de woordvoerder van het ziekenhuis.

door Jeroen van der Veer

,,Zodra een medewerker klachten heeft die duiden op een besmetting van het coronavirus, blijft de medewerker thuis en wordt hij of zij getest", duidt Erik van Goor. ,,Bij besmetting blijven ze thuis in isolatie. Onder de medewerkers die besmet zijn, zijn ook verpleegkundigen. De aantallen wisselen van moment tot moment en worden intern en extern niet meer gedeeld."

Ondanks dat hierdoor enkele verpleegkundigen noodgedwongen thuis zitten, kan het ziekenhuis de drukte roostertechnisch nog wel aan. ,,De bezetting van de verpleegafdelingen, OK's, diagnostiek en poliklinieken is nog op orde."

Waar het Meander normaal gesproken al werkt met oproepkrachten, zijn er momenteel nog geen extra oproepkrachten ingeschakeld. Het huidige personeel kan de drukte nog goed aan, al is het voor hen wel hard werken. ,,Onze dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers werken nu onder andere en vaak zwaardere omstandigheden. Dat vergt veel van ze en ze krijgen daar waar nodig ondersteuning van collega's."

BRABANT In sommige ziekenhuizen wordt door de grote drukte al gewerkt met twaalf uurs diensten, maar dit is in het Meander nog niet nodig. Daar werken ze nog altijd volgens de normale roosters. Ook zijn er in Amersfoort nog geen patiënten opgenomen die afkomstig zijn uit één van de Brabantse ziekenhuizen.

WAARDERING De woordvoerder wil benadrukken dat de mensen in het ziekenhuis de steun van hun inwoners waarderen. ,,De steun van de directe omgeving en vanuit Amersfoort is er in de vorm van bloemen, kaartjes, tekeningen en maaltijden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie