Logo
Logo N.v.t.

Initiatieven rondom coronavirus nu overzichtelijk op een rij

20 maart 2020 om 14:05 Nieuws Deel je nieuws

Alle initiatieven die ontstaan zijn rondom het coranavirus zijn nu in één overzicht gebundeld op de website van Indebuurt033, bereikbaar via www.indebuurt033.nl. Het overzicht met initiatieven zal steeds worden aangevuld. 

Inwoners van Amersfoort verenigen zich om elkaar te helpen in hun eigen buurt: Straatambassadeurs in Kruiskamp/ Koppel stellen zich in diverse straten beschikbaar. In Nieuwland ontstaan telefooncirkels vanuit de Herberg, burenhulpdiensten staan klaar om de vragen op te vangen in hun wijk, diverse kerken en moskeeën bieden hun hulp aan, net als stedelijke organisaties zoals Sociale Gasten en stichting Present. En ook Plusbus033 staat met vervoer in de startblokken om boodschappen te gaan doen en bezorgen voor inwoners van Amersfoort. Alles natuurlijk met inachtneming van de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen.

Wil je ook wat doen? Kijk dan eerst in je straat of je wat kunt bijdragen, of sluit je aan bij een van de bestaande initiatieven. Heb je hulp nodig? Benader dan het initiatief het dichtst bij jou in de buurt. 

Voor hulpvragen kun je ook contact opnemen met Indebuurt033 via bovenstaande website. De Informatiewinkels van Indebuurt033 zijn gesloten voor fysiek bezoek, maar blijven telefonisch bereikbaar voor vragen over belastingen, zorg, wonen, opvoeding, mantelzorg en geldzaken, via 033 – 204 86 77.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie