Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Amersfoort.
Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Amersfoort. Foto Rinus van Denderen

Koning belde met Amersfoortse zorginstelling: 'Wij waarderen dit enorm'

19 maart 2020 om 22:47 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Bij Beweging 3.0 hebben zij vanmiddag een hartverwarmend telefoontje van Koning Willem-Alexander gekregen. De koning belde met bestuurder Ageeth Ouwehand om zijn belangstelling te tonen en te vragen hoe het ging. 

door Jeroen van der Veer

,,Wij waren blij verrast door dit telefoontje", aldus Ouwehand. ,,Het laat zien hoe ons koningshuis betrokken is bij de meest kwetsbare ouderen. Dat waarderen wij enorm."

In het telefoongesprek spraken de twee over de gevolgen van de ingrijpende maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus. Verder sprak Ouwehand uit dat de medewerkers van Beweging 3.0 in zowel de wijk als op de zorglocaties het zwaar hebben. 

Ouwehand: ,,Van ons allemaal wordt veel creativiteit verwacht. Gelukkig gebeuren er in deze onzekere en hectische tijd ook heel positieve dingen, bijvoorbeeld de inzet van technologie om met elkaar te kunnen overleggen. Koning Willem-Alexander heeft mij gevraagd iedereen veel sterkte toe te wensen. Hij zei diep respect te hebben voor alle zorgmedewerkers die in deze moeilijke tijd toch hun werk blijven doen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie