Beeldbellen met een therapeut van het HDI
Beeldbellen met een therapeut van het HDI Helen Dowling Instituut

Zorg Helen Dowling Instituut gaat (online) door

19 maart 2020 om 18:05 Zorg Deel je nieuws

Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus heeft ook het Helen Dowling Instituut (HDI) in Bilthoven maatregelen getroffen. De psychologische zorg aan mensen met kanker en hun dierbaren gaat gewoon door, maar dan op afstand. Een consult vindt plaats via beeldbellen of telefonisch. Aanmelding van nieuwe cliënten blijft mogelijk

Anette Pet, directeur zorg van het Helen Dowling Instituut (HDI): “De veiligheid en gezondheid van onze cliënten en collega’s staan voorop. Daarom ontvangen we voorlopig geen cliënten en andere bezoekers op locatie. Maar onze zorg blijft gewoon doorgaan. Juist in deze roerige en spannende tijden is hulp bij klachten als ernstige angst en somberheid hard nodig.”

Afspraken worden omgezet in een telefonische afspraak of afspraak via beeldbellen. Beeldbellen is een veilige manier om online contact te hebben met een therapeut. Cliënten en hun therapeuten van het HDI kunnen elkaar zien via een camera op hun computer of mobiele telefoon. Als beeldbellen niet mogelijk is verlopen afspraken telefonisch. “Deze nieuwe manier van behandelen is voor iedereen even wennen, maar de eerste bevindingen zijn positief. Ook op afstand kan contact persoonlijk zijn”, aldus Anette Pet. Meer informatie is te vinden op www.hdi.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie