Handsome Poets-drummer Daniel Smit coördineert het klusteam voor de Stichting Kruiskamp Onderneemt in De Witte Vlinder.
Handsome Poets-drummer Daniel Smit coördineert het klusteam voor de Stichting Kruiskamp Onderneemt in De Witte Vlinder. Charella Hulsbosch

Handsome Poets drummer Daniël Smit: 'We zijn niet rock 'n roll'

19 maart 2020 om 12:24 Muziek

AMERSFOORT Drummer Daniël Smit reisde na de hits 'Dance The War Is Over' en 'Sky On Fire' - ook gebruikt als afsluiter van NOS Studio Sportzomer - met zijn band Handsome Poets de wereld over ging dit jaar voor het eerst het theater in. 

Charella Hulsbosch

Het contrast is deze maandagmorgen in de wijk Kruiskamp dan ook groot: de koffie pruttelt al vroeg in ontmoetingscentrum De Witte Vlinder, een initiatief van de Stichting Kruiskamp Onderneemt. Aan tafel zit Daniël Smit met een aantal vrijwilligers en ouderen die op de koffie-ochtend afkomen om bij te kletsen. Smit coördineert het klusteam voor de stichting. Hij koppelt mensen die met pensioen zijn en anderen willen helpen aan mensen die een klusje te doen hebben. Niet heel erg rock 'n roll. De theatertour kreeg ook de titel 'Lieve Schatten' mee, ook niet heel erg 'edgy'.

In verband met het coronavirus heeft de Handsome Poets de theatertour tot april moeten annuleren.

,,We zijn ook niet rock 'n roll. Eigenlijk zijn we te lief, we ruimen de kleedkamer die we hebben gebruikt na de show altijd op. We dachten dat we meer rock en roll moesten zijn voor ons imago, maar als je op een podium staat met een groot festivalpubliek voor je, kom je erachter dat het goed is om jezelf te blijven en geen act op te voeren. De theatertour is een nieuw hoofdstuk en daar hebben we veel zin in."

Lees het volledige interview met Daniël Smit op De Stad Amersfoort Premium.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie