Chiropractie de Eem helpt bij verschillende klachten van het bewegingsapparaat.
Chiropractie de Eem helpt bij verschillende klachten van het bewegingsapparaat. F. Smit Roeters
Advertorial

Chiropractie de Eem heeft al 9.000 huilbaby's behandeld

16 maart 2020 om 07:00 Etalage

AMERSFOORT Al dertig jaar kunnen jong en oud voor een breed scala aan klachten van het bewegingsapparaat terecht bij chiropractor Jan Hoeve van Chiropractie de Eem aan de Groningerstraat in Amersfoort.

Charella Hulsbosch

Jan Hoeve werkt jarenlang als geoloog in het buitenland, tot hij met zijn gezin terug wil naar Europa,,Ik was uraniumspecialist en dat maakte het lastig. Toen besloten ik en mijn vrouw om samen het roer om te gooien." Ze verkopen het huis, vertrekken naar Europa en gaan samen de schoolbanken in, in Engeland om precies te zijn. De keuze voor het vak chiropractor is snel gemaakt, Hoeve komt namelijk zelf tijdens zijn studie na een auto-ongeluk in contact met een chiropractor. Hoeve: ,,Ik dacht dat na het ongeluk dat ik er nog goed van af was gekomen, maar op een gegeven moment lukte lezen niet meer en liep ik steeds tegen deurposten. Via mijn schoonmoeder kwam ik in contact met een chiropractor. Het is aan hem te danken dat mijn proefschrift uiteindelijk nog wat is geworden."

TWEE PRAKTIJKEN Dertig jaar nadat hij besloot om te scholen, heeft Hoeve twee praktijken: in Amersfoort aan de Groningerstraat en in Staphorst één van de grootste babypraktijken van Nederland. Sinds 1993 zijn er onder Hoeve's leiding zo'n 9000 huilbaby's behandeld. ,,Bij de geboorte van het kind kan het zijn dat de nek van het kind net teveel wordt uitgerekt. Daar krijg je overprikkelde kinderen van, die onder andere veel moeite hebben met inslapen."

Een overstrekte, onrustige baby met verkrampte handjes is het gevolg. De huilbaby's ondergaan in de praktijk van Hoeve circa vier behandelingen in twee weken, waarbij met een apparaatje lichte trillingen opgewekt worden die langs de spieren van het achterhoofd trekken en hoog de nek in gaan. Door die trilling ontspannen de diepe spieren, bij een kwart van de baby's is het resultaat al na de eerste behandeling merkbaar. Uit Fins onderzoek onder 18 jarigen die vroeger huilbaby zijn geweest, blijkt dat ongeveer 25 procent kampt met migraine. ,,Wij hebben ook een goede 500 baby's kunnen achterhalen die wij in de eerste jaren hebben behandeld, daarvan had slechts 5% migraineklachten. Dit is 80 procent minder dan in de Finse studie"

ANGSTEN Naast huilbaby's kunnen ook peuters met nachtelijke angsten, hoofdpijnklachten en doorslaapproblemen terecht bij de praktijk. Volwassenen kunnen met praktisch alle bewegingsklachten terecht: rugklachten, hyperventilatie, knieslijtage, borstpijn, schouderpijn en ga zo maar door. ,, We richten ons vooral op de neurale reflexen. Dat gaat veel dieper."

Chiropractie de Eem
Groningerstraat 14 Amersfoort
Tel. 033-4618686
www.chiropractiedeeem.nl
Charella Hulsbosch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie