Floor Koopmans is het nieuwe gezicht van Grandi Vini.
Floor Koopmans is het nieuwe gezicht van Grandi Vini. Arnoud J Spaaij
Advertorial

Verrassend wijnadvies bij Grandi Vini

18 maart 2020 om 18:17 Zakelijk

AMERSFOORT Grandi Vini Amersfoort bestaat een jaar. Sommelier Floor Koopmans is het nieuwe gezicht van de wijnspecialist aan de Utrechtseweg en ze gaat graag op zoek naar de wens van de klant. Met een keuze uit meer dan driehonderd wijnen geeft ze graag passend en verrassend advies.

Arnoud J Spaaij

Lange rijen met wijnen in rekken prijken langs de wanden van Grandi Vini. De winkel is een uitnodiging op zich. Om op je gemak een goede wijn kiezen waar je van kan genieten maar ook kan je er terecht als je even snel je favoriete wijn wilt oppikken voor een etentje dat je 's avonds hebt.

MOOIE SMAAKCOMBINATIES De vriendelijke en vlot pratende Floor Koopmans mag dan wel een nieuw gezicht zijn bij Grandi Vini, ze heeft ook een enorme kennis van wijnen. ,,Ik heb mijn hart gevolgd", legt Koopmans uit over haar interesse in wijnen, ,,Ik kwam uit een heel andere wereld maar heb me in m'n vrije tijd veel bezig gehouden met wijnen en dan met name om mooie smaakcombinaties te maken. Om van te genieten natuurlijk", lacht ze.

Sommelier Floor Koopmans nieuw gezicht wijnspecialist,,Zo'n dertien jaar geleden begon ik met verschillende opleidingen en cursussen. Afgelopen najaar kwam ik in gesprek met de eigenaar van Grandi Vini Bernard Tesink. Bernard is een zeer gerespecteerd persoon in de wereld van gastronomie en wijn en daar heb ik grote waardering voor." Tesink opende een jaar geleden naast zijn wijnwinkel in Oudewater ook de winkel in Amersfoort.

,,Dat gaan we binnenkort natuurlijk vieren", kondigt Koopmans aan. De ontwikkelingen rondom het coronavirus geven nog onzekerheid over het moment waarop.
,,In het voorjaar ergens. De uitnodiging daarvoor komt nog via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram op @grandiviniamersfoort."

MOOIE SMAAKERVARINGEN Kennismaken met de wijnen van Grandi Vini kan op ieder moment. ,,Ik trek vaak een flesje wijn open aan het einde van de week om klanten kennis mee te laten maken", bevestigt Koopmans. Toch gaat het Koopmans niet alleen maar om nieuwe smaken: ,,Oh nee, m'n hart ligt echt bij het zoeken naar iets passend. Afhankelijk van de wens van de klant zit mijn specialisme in een advies over een zo goed mogelijke wijn-spijscombinatie. Smaak is zoiets moois en persoonlijks. Juist door kennis met voorkeur te combineren denk ik dat je tot hele mooie smaakervaringen kan komen en ik kijk ernaar uit de klant daar zo goed mogelijk in te begeleiden."

EXCLUSIEF EN ZEER TOEGANKELIJK Grandi Vini heeft zich aangesloten bij de Wijnkring maar haalt ook zelf uitstekende wijnen naar Nederland en heeft dus eigen import. Daarmee is een deel van de driehonderd wijnen exclusief maar ook bestaat het assortiment uit zeer toegankelijke wijnen. Koopmans vult aan: ,,Wij zijn bovendien exclusief leverancier van Salentein voor Amersfoort stad."

Floor kijkt gepassioneerd in het rond. Ze is intens betrokken dat is duidelijk: ,,Smaak en wens invullen. Daarin wil ik mensen echt verrassen."

Grandi Vini
Utrechtseweg 62
3818 EN Amersfoort
Tel. 033-7852284
grandivini.nl
Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.
Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie