Afbeelding
pixabay

Gemeente draagt bevoegdheden over aan Veiligheidsregio

17 maart 2020 om 12:38 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Gemeenten, waaronder Amersfoort, hebben bevoegdheden op het gebied van maatregelen vanwege de corona-crisis, overgedragen aan de voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht. Eén en ander is het gevolg van een noodverordening die de Veiligheidsregio onlangs aankondigde. 

,,Hiermee zullen de bevoegdheden van alle burgemeesters uit de Veiligheidsregio Utrecht om horecabedrijven zoals restaurants, sportclubs, sauna's, coffeeshops en sexinrichtingen te sluiten, overgaan naar de voorzitter van de Veiligheidsregio. Dat is de burgemeester van Utrecht (Van Zanen).'' Dat staat in een brief die het college gisteren (maandag 16 maart) aan de gemeenteraad stuurde. 

,,Het blijft de taak van de gemeente Amersfoort om, indien nodig, eigenaren aan te blijven spreken en op hun verantwoordelijkheid te wijzen'', voegt het college van burgemeester en wethouders daaraan toe. 

Het college erkent in de brief ook de moeilijke positie van scholen, na de jongste maatregelen van het kabinet. Het college meldt de gemeenteraad dat het de Amersfoortse scholen een aanbod heeft gedaan 'om mee te denken over oplossingen voor als er knelpunten zouden ontstaan in het aanbod van onderwijs en/of opvang van kinderen waarvan de ouders in de vitale processen werken.' Het college zegt dat er nu nog geen concrete vragen uit de onderwijswereld aan de gemeente zijn gesteld. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie