Afbeelding
Ewerdt Heideman

Organisatie Dias Latinos: 'Festival gaat dit jaar niet door'

16 maart 2020 om 15:04 Evenementen Coronavirus

AMERSFOORT Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar een streep gaat door Dias Latinos. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar de binnenstad, maar de ontwikkelingen rondom de virus hebben ervoor gezorgd dat dit besluit moest worden genomen. 

door Jeroen van der Veer

Het Latin en Caribisch festival Dias Latinos is al jarenlang een begrip in Amersfoort en trekt zelfs publiek uit het buitenland. Dit jaar zal het festival echter niet doorgaan, maakt festivaldirecteur Jorgen Raymann maandagmiddag in een persbericht bekend. 

,,Het festival zit nu in een voorbereidende fase", staat te lezen. ,, In deze fase moeten wij verplichtingen aangaan, zoals het boeken van artiesten. Op dit moment kunnen we nog niet voorspellen of evenementen aan het begin van de zomer door kunnen gaan."

Omdat het aangaan van verplichtingen nu een te groot financieel risico is, is besloten de festivaleditie 2020 niet door te laten gaan. ,,Het was een moeilijk besluit om te nemen, maar we doen dit met het oog op de continui¨teit van het festival voor de komende jaren. Dat is voor ons het belangrijkst."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie