Afbeelding
Stockfoto Whatsapp

Buurtwacht Vermeerkwartier start particulier initiatief: Buurthulp

16 maart 2020 om 06:51 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Bewoners in het Vermeerkwartier hebben zich verenigd en ondersteunen mensen die werkzaam zijn in de zorg, vitale beroepen, ouderen, mensen in quarantaine en non-profitsector met een zorgende inslag, zoals scholen en huisartsen, en wonend of werkend zijn in of rondom de wijk Vermeerkwartier.

De diensten die de vrijwilligers aanbieden zijn bedoeld voor mensen die niet zelfstandig uit huis kunnen of mogen, lange diensten draaien in het ziekenhuis, of bijvoorbeeld op het politiebureau aan het werk zijn. Denk aan boodschappen doen, medicijnen ophalen, hond uitlaten, klus om het huis, een pakje ophalen en dergelijke. 

Wie hulp goed kan gebruiken of rond het Vermeerkwartier woont, kan een bericht sturen naar: buurtwachtvermeerkwartier@gmail.com. ,,Laat even weten waar het precies om gaat, wanneer het zou moeten gebeuren en laat contactgegevens achter. Wij doen ons best om je te helpen!"

(De Stad Amersfoort is daarnaast de Facebookgroep 'Coronahulp Amersfoort' gestart.)

Ook buurtbewoners van de binnenstad nemen initiatief voor burenhulp. Voor hulpaanbod en hulpvragen kan iedereen mailen naar: coronabuurthulpbinnenstad033@gmail.com.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie