Afbeelding
Google Maps

Meander neemt drastische maatregelen; geen bezoekers meer welkom

15 maart 2020 om 17:20 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Het Meander Medisch Centrum neemt zware maatregelen en heeft besloten geen bezoekers meer toe te laten. Daarnaast is het ziekenhuis vanaf maandag ook alleen nog maar open voor niet-uitstelbare zorg. ,,We nemen maatregelen om het bezoek aan het ziekenhuis te beperken tot strikt noodzakelijk."

door Jeroen van der Veer 

Tot en met 31 maart zullen ook alle niet spoedeisende afspraken vervallen of telefonisch worden afgehandeld. Momenteel zijn medewerkers van het ziekenhuis bezig de betrokkenen te bellen. ,,De zorg die uit te stellen is, gaan we uitstellen", laat woordvoerder Erik van Goor weten. ,,De chemokuren kunnen bijvoorbeeld wel doorgaan."

Op de kraam- en kinderafdeling zijn bezoekers nog wel welkom, maar wel gedoseerd. Dit geldt ook voor mensen met terminale zorg; zij mogen ook nog bezoekers ontvangen. Het ziekenhuis benadrukt dat er in sommige gevallen op bepaalde afdelingen een uitzondering gemaakt kan worden. ,,Al deze maatregelen doen wij om het personeel en anderen te beschermen."

In het Meander Medisch Centrum liggen momenteel 8 patiënten met het coronavirus. Drie daarvan liggen op de intensive care.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie