Een bijzondere lezing rondom de schepping rondom de ‘De Rijn’

15 maart 2020 om 15:13 Mensen Deel je nieuws

Afgelopen dinsdagavond 10 maart, was er in de pastorie een lezing, waarin Martin Hendriksma de bezoeker meenam in de belevenissen rondom de vijfdelige TV-serie ‘De Rijn’.  Er kwamen ruim 45 belangstellenden naar deze lezing. Zij werden enorm verrast hoe Martin hen meenam in de heelheid van de schepping van deze rivier. Maar ook nam hij hen mee welke zorgen er zijn. Je moet dan o.a. denken aan de waterkwaliteit.


Na afloop spraken we hem. Hij vindt de locatie geweldig goed en het publiek was zeer goed geïnformeerd. “Ze hadden hun huiswerk enorm goed gedaan. Het was ideaal om dit hier te mogen doen.” Inmiddels heeft hij al ruim 50 lezingen gegeven n.a.v. deze TV-serie. Dit doet hij voor verschillende doelgroepen.  Je moet dan denken van binnenvaartschippers tot aan zeilverenigingen. “Dit maakt het voor mij leuk, want anders zou ik telkens dezelfde mensen tegenover mij hebben.” aldus Martin.
Deze lezing werd gehouden in de Don Bosco zaal van de Pastorie. Over deze ruimt vertelde hij het volgende over: “Ik voelde wel dat hier wel wat is gebeurd. Je voelt de magie van deze plek, want toen ik hier stond dan zie ik de mooie gordijnen en kaarsen. Ik voelde hier een goede sfeer, die ik bij andere lezingen doorsnee niet zo voel. Ik had hier een magie, naast de magie van de Rijn. Deze passen  prima bij elkaar.”
Nu deze lezing weer voorbij is gaat hij zich richten op een eventuele vervolg van deze TV-serie. Hij is nu bezig om een boek te schrijven over de Nederlandse kust. Dit zou een vervolg op de afgelopen serie kunnen zijn. Maar dan moet er nog wat meer water door de Rijn.

Een nieuwe lezing
In de maand mei, de mariamaand, gaan we waarschijnlijk weer een lezing organiseren. Hou deze site goed in de gaten.

Vele genoten van deze avond
De vrouw van Adri uit Hoevelaken heeft een boek gekocht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie