Afbeelding
Jeroen van der Veer

Amersfoort hamstert er op los: 'Het is drukker dan rond de feestdagen'

13 maart 2020 om 17:23 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT De inwoners van Amersfoort zijn massaal aan het hamsteren. In welke supermarkt je ook komt, overal is men druk bezig om de voorraadkast aan te vullen. Dit zorgt bij veel winkels voor overvolle gangpaden en lege schappen. ,,Het is drukker dan rond de feestdagen."

door Jeroen van der Veer

Inwoners van Amersfoort lijken na het advies van het RIVM -dat ze binnen moeten blijven bij lichte klachten zoals hoesten en snotteren- het zekere voor het onzekere te nemen. Als gevolg daarvan hamsteren ze erop los om voldoende voorraad in huis te hebben mochten ze onverhoopt ziek worden. 

Bij vrijwel alle parkeerplekken rondom supermarkten staan er flinke rijen, om over de drukte in de winkels maar te zwijgen. Vooral de aardappelen, eieren, pasta, rijst, afbakbroodjes en wc-papier lijken geliefd, maar ook de paracetamol en neusspray zijn vrijwel nergens meer te vinden. ,,Tijdens de dagen voor kerst is het hier zelfs rustiger", aldus een medewerker van de Albert Heijn op de Leusderweg. In diezelfde winkel liep zelfs iemand met een mondkapje op. 

In Hoogland is het ook een komen en gaan van mensen die boodschappen inslaan. Zo was er vanmiddag bij de Aldi geen parkeerplekje meer te vinden. Een cassière kan het enigszins begrijpen: ,,Massahysterie hé", lacht ze. ,,Maar goed, het is ook niet niets. Alleen weet je wat het wel is? We moeten nu met vier man kassa draaien omdat het super druk is. We hebben dus niet eens tijd om de lege schappen te vullen met spullen die in het magazijn staan."

Bij de Albert Heijn in Hoogland heeft men voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo staat er desinfecterende handgel bij de handscanners en worden mensen gevraagd de apparaten na gebruik schoon terug te zetten. Ook in deze winkel is nauwelijks meer iets te verkrijgen en zijn vakkenvullers druk bezig met bijvullen. ,,Het is al weg voordat we het erin zetten", aldus één van hen. ,,Vooral wc-papier gaat hard. En waarom? Ik zou toch eerder voor voedsel gaan..."

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie