Afbeelding
André van der Velde /BDU

Woonzorgcentrum gedeeltelijk op slot door coronavirus

13 maart 2020 om 12:26 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Woonzorgcentrum De Koperhorst in Amersfoort gaat gedeeltelijk op slot. Dat besluit wordt genomen naar aanleiding van de maatregelen omtrent het coronavirus.

De maatregel houdt het volgende in: ,,Bezoek van de bewoners mogen deze bewoners alleen bezoeken in de woningen, gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes is niet toegestaan. Bezoekers wordt verder gevraagd hun bezoekfrequentie te beperken en geen kinderen mee te nemen die jonger zijn dan middelbare schoolleeftijd."

Voor bewoners geldt: ,,Alle reguliere activiteiten in huis gaan gewoon door. Alle activiteiten waar mensen van buiten bij betrokken zijn komen vervallen, dus ook de bloemenman en de optredens. Bezoek aan de kapper of pedicure zoveel mogelijk uitstellen. De kerkdiensten gaan de komende drie weken niet door. Ga niet mee met (klein)kinderen naar hun huis. Stel dat even drie weken uit."

De Koperhorst volgt verder de richtlijnen van het RIVM: Hoesten en niezen in de elleboog; éénmalig gebruik van papieren zakdoekjes, regelmatig handen wassen; en geen handen schudden. ,,Daarnaast verwachten wij van iedereen die binnenkomt in De Koperhorst om zijn of haar handen te desinfecteren."

Medewerkers hebben te horen gekregen dat ze bij koorts direct een huisarts moeten raadplegen, maar bij alleen hoesten mogen ze blijven werken. Wel wordt hen gevraagd zoveel mogelijk op één afdeling te blijven.

De maatregelen gelden tot en met 5 april.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.amersfoort@bdu.nl. Meer Amersfoort coronanieuws lees je in ons dossier.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie