Afbeelding
Frank Noordanus

Meander MC 'goed voorbereid' op toename coronapatiënten

13 maart 2020 om 12:17 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Een groot gedeelte van Nederland werkt met ingang van vandaag thuis. Treinen bleven vanmorgen leeg en  veel kantoorpersoneel blijft thuiswerken. In het Meander Medisch Centrum (Meander MC) gaat het werk gewoon door. In het Amersfoortse ziekenhuis liggen twee coronapatiënten en dat kunnen er zomaar meer worden.

door Job Oldegbers

Coronapatiënten liggen in strikte isolatie op de speciale isolatiekamers. Het ziekenhuis heeft er daar veertig van en heeft vooralsnog genoeg ruimte om patiënten op te vangen. ,,We zijn voorbereid op een toenemende drukte van coronapatiënten", vertelt communicatiemedewerkster Lilian Gever in een reactie. ,,Zo treffen we maatregelen om spaarzaam om te gaan met de middelen die wij hebben zodat we capaciteit achter de hand houden voor een toestroom van mensen met acute klachten."

Zorgpersoneel is er dan ook voldoende. Medewerkers die ziek worden kunnen dit melden, blijven thuis en worden daarna getest. ,,Medewerkers zonder klachten zijn gewoon aan het werk."

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.amersfoort@bdu.nl. 
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie