AMHC kwam té laat op stoom en produceerde té veel fouten in het thuisduel tegen Ede Foto Rinus Van Denderen

Degradatiezorgen bij hockey eersteklasser AMHC

6 maart 2018 om 13:55 Sport/sport

AMERSFOORT De hockeydames hadden zich de eerste wedstrijd na de lange winterstop waarschijnlijk anders voorgesteld. In die geachte paste zeker niet de 1-4 nederlaag in eigen huis tegen middenmoter Ede. Alhoewel het team van trainer/coach Anita Beechenoo in het eerste deel het doel nog schoon wist te houden en in de aanvangsminuten van de tweede helft zelfs op voorsprong kwam, was het vervolgens over en uit en zakte AMHC ondanks hard werken terug naar een bedenkelijk niveau.

Huub van Aerssen

Van meet af aan werd duidelijk dat het een moeilijk hockeymiddagje zou gaan worden voor thuisploeg AMHC. De gasten uit Ede zetten direct vol het gas er op en dwongen de op dat moment futloos spelende thuisformatie ver terug op eigen helft. Alhoewel AMHC het wel probeerde, kwam de ploeg op alle fronten tekort en was het met name aan een slordige afwerking bij Ede te danken dat Amersfoort al in het eerste kwartier niet op ruime achterstand kwam te staan. Ook in het resterende deel van de eerste helft een zwak ogende thuisploeg die desalniettemin tot aan de rust de 'nul' wist vast te houden.

OPLEVING In de openingsfase van de tweede helft een ander AMHC dat nu wel de mouwen opstroopte en al in de eerste minuut, geheel tegen de verhouding in, op een 1-0 voorsprong kwam door een treffer van Romana Buijert. Een kentering in de wedstrijd of slechts een opleving? Met name dat laatste was uiteindelijk het geval. De gasten uit Ede die even uit het lood leken te zijn geslagen, verhoogden geleidelijk aan het tempo en kwamen vijf minuten later alweer op gelijke hoogte (1-1).

Vanaf dat moment was het over en voorbij voor een dapper strijdend AMHC, dat defensief te veel fouten produceerde en Ede in de gelegenheid stelde om nog drie keer venijnig uit te halen. De eindstand van 1-4 was dan ook voor Ede in alle opzichten verdiend te noemen, ondanks de in het tweede deel getoonde goede wedstrijdmentaliteit van de thuisploeg. De Beechenoo formatie is door deze nederlaag hekkensluiter en zal de komende weken alle zeilen bij moeten zetten om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

HOCKEYHEREN OP SLAG De hockeyheren van AMHC deden het afgelopen zondag op sportpark Birkhoven tegen Ede een stuk beter getuige de zwaar bevochten, maar ook dik verdiende 2-1 overwinning. Alhoewel de gasten uit Ede in de 15e minuut op een 0-1 voorsprong kwamen en die ook tot het rustsignaal wisten vast te houden, was het vervolgens in het tweede deel AMHC dat de klok sloeg. Met doelpunten van Joost Schaap (strafbal in de 57e minuut) en Roderik van der Weide (64e minuut) werd de opgelopen achterstand omgebogen in een belangrijke thuisoverwinning. ,,Een mooie prestatie die mede tot stand kwam dankzij Singaporees Jaspal Singh en een tweetal invallers uit de A1 te weten Sam Meijer en doelman Sweder van Dipten", aldus teammanager Jeroen Moonen.