Hang- en Sluitwerk PMD cocons gestolen

12 maart 2020 om 11:45 Natuur en milieu Deel je nieuws

Onlangs werden er in Schothorst van twee PMD containers (stenen cocons die zijn omgebouwd voor plastic en blik afval), de hangsloten ontvreemd. Na een melding aan de Rova, bleek dat dit al de tweede keer is. Na de eerste melding zijn er nieuwe sloten teruggeplaatst die een week later opnieuw waren verdwenen.De bewoners in Schothorst die in een flat wonen kregen allemaal een sleutel.Maar die ligt nu ongebruikt in de kast.

De sloten en sleutels waren bedoeld om de eengezinswoningen in Schothorst geen toegang te geven tot de PMD containers, enkel flatbewoners.

Op dit moment zullen er geen sloten worden teruggeplaatst.en als blijkt dat er ander afval in wordta aangetroffen dan blik en plastic, zullen de PMD cocons geheel verdwijnen en moeten bewoners naar een andere locatie (Pieter Stastokerf en Balladelaan) voor het storten van afval.

Nu is het natuurlijk niet zo, dat ontbreken van de hanagsloten aa de PMD containers de oorzaak is van foutief vuil storten. Ook met sloten bleek al dat men niet goed scheidt. Hopelijk blijven de conttainers toch nog, want als men geen plastic en blik meer in de PMD cocons kan gooien, zal men mogelijk overgaan tot storten van plastic en blik in de ondergrondse restafval cotnainer en dat zou helemaal de plank mis slaan.Bovendien zijn er vrijwilligers die rond de flat afval opruimen en als dit niet meer in de PMD cocons gegooid kan worden, zal het plastic blijven rondzwerven, want op je fietsje met DRIE!! vuilniszakken plastic naar de Balladelaan rijden vanaf de Paladijnenweg, is wel een erge helfdhaftigheid.

Wat als zeer storend is ervaren in Schothorst is, dat toen er een oude stenen afvalcotainer werd weggehaald (staan er nog 2), dat er zoveel troep in de struiken lag wat niet door de Rova werd opgeruimd. Omdat dit echt kwam door verwijderen van de stenen cocon, was het wel zo prettig geweest als dit was opgeruimd. Inmiddels is dit door vrijwilligers gebeurd. Afvalscheiding bij flats is een stuk chaotischer dan bij een eengezinswoning waar je echt je eigen verantwoording kan nemen, zonder je eigen goede intentie in de plastic soup van een ander te zien verdwijnen. Toch denk ik dat ondergrondse PMD containers zouden kunnen helpen, omdat als je met een pasje stort, je toch anders om gaat met wat je weggooit in welke container. De PMD containers zijn dan inderdaad helaas te anoniem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie