The Soul Preacher, het swingende alternatief voor de Matthäus

11 maart 2020 om 10:25 Podiumkunsten Deel je nieuws

In ‘The Soul Preacher’ vertellen Steffen Morrison, Yerry Rellum en rockzanger Martin van der Starre op donderdag 26 maart in Flint een eigentijds paasverhaal. Dat doen zij met bekende soul en gospelhits van o.a. Ray Charles, Aretha Franklin, Marvin Gaye, Sam Cooke, James Brown en Stevie Wonder.

Het paasverhaal kent veel muzikale gedaantes: de Matthäus Passion, Jesus Christ Superstar en The Passion. In ‘The Soul Preacher’ kruipt cabaretier en scriptschrijver Jeffrey Spalburg in de huid van de klassieke soul-preacher die middels de muziek predikt over de wezenlijke zaken in het leven. Over tijdloze thema’s zoals vertrouwen, optimisme, saamhorigheid en uiteindelijk hoop op een betere wereld.

‘The Soul Preacher’ plaatst de muziek van o.a. Aretha Franklin, Al Green en Otis Redding in de context van deze thema’s. Deze artiesten inspireerden de wereld en zongen zichzelf regelrecht de geschiedenis in. Met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances bepaalden zij de soundtrack van een hele generatie.

De frontmannen worden bijgestaan door een all star band o.l.v. toetsenist Wiboud Burkens. De bandleden werkten onder meer met Candy Dulfer, Leon Ware, Chaka Khan en Lalah Hathaway. The Legends vieren dit seizoen hun vijfjarig jubileum en maakten eerder succesvolle voorstellingen zoals ‘Miles!’, ‘Billie!’, ‘Louis!’, ‘I’m a Soulman’ en ‘It’s a Man’s World’. ‘The Soul Preacher’ is hun achtste productie.

‘The Soul Preacher’ is op donderdag 26 maart te zien in Flint.

Kaarten
Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie