Afbeelding
pixabay

Amersfoortse coronapatiënt al in vroeg stadium geïsoleerd

10 maart 2020 om 17:27 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT De Amersfoortse patiënt die het coronavirus bij zich draagt, is een 62-jarige vrouw die zaterdag al werd opgenomen met (onder meer luchtweg-)klachten die op het virus leken.

Zij is uit voorzorg geïsoleerd en getest en uit die 'dubbeltest' bleek maandag eind van de dag dat het inderdaad ging om het coronavirus. ,,Het gevolg van die vroege isolatie is dat ze geen medewerkers heeft kunnen besmetten", legt voorlichter Erik van Goor uit. 

,,Het is nu aan de GGD om zogenaamd contactonderzoek te doen." Daarin screent de GGD het gezin en nabije sociale contacten van de patiënt op mogelijk meer besmettingen.

Meander Medisch Centrum beschikt over veertig isolatiekamers en daarnaast op de intensive care, waar deze patiënt verblijft, over een 'beperkter aantal'. ,,Maar voorlopig hebben we voldoende capaciteit om alle patiënten op te nemen en adequaat te kunnen behandelen."

Deze besmetting heeft volgens Van Goor geen enkele invloed op (de zorg voor) andere patiënten of bezoekers van het ziekenhuis.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.amersfoort@bdu.nl. 
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie