Afbeelding
FotoVanDenderen
COLUMN

Angela

11 maart 2020 om 10:46 Column

Als je als tv-columniste mag schrijven over alle onderwerpen, programma's, presentatoren, schandalen, relaties en BN'ers dan heb je een bijna onuitputtelijke inspiratiebron waar je jaren mee vooruit kunt. Ben daarom wel een beetje jaloers op en fan van AD-columniste Angela de Jong die hilarisch, meedogenloos, smeuïg, deskundig, vilein, gepassioneerd, soms met compassie, schrijft over ons spraakmakende televisieaanbod.

Uw stukkiesschrijver, tevens de Amersfoortse Angela genoemd, moet zich helaas beperken tot bekend Amersfoort waar overigens wel een paar BN'ers vertoeven. We hebben Sanne Hans (Miss Montreal) die gelukkig niet prominent in de roddelbladen verschijnt, natuurlijk Koen Janssen (Diggy Dex) uit mijn prachtige Soesterkwartier, die fantastisch muzikaal bezig is met zijn rap-carrière en songfestivalwinnaar Duncan Laurence is al weer uit Amersfoort vertrokken dus daar valt niets meer over te melden. Dan is er nog CU Kamerlid Gert-Jan Segers maar die gedraagt zich voorbeeldig, daarom geen kwaad woord over deze integere politicus. Maar wat zou het smullen zijn als hij in zijn achtertuin wordt gezien uitgebreid lezend in een flyer van Forum voor Democratie.

Zou wel eens als een soort Henk van der Meijden of Albert Verlinde lekker vet willen melden dat bijvoorbeeld burgemeester Bolsius als vegetariër is betrapt met een T-bone steak voor zich op tafel en een lekker glas witte wijn in de aanslag. Zou wel eens willen melden dat wethouder Kees Kraanen is geflitst in zijn bolide terwijl hij 220 rijdt op de A1. Wat zou het kabaal opleveren als ik jullie kon melden dat wethouder Astrid Janssen is gespot met een lachgasballon in de dienstauto op weg naar een bespreking over 'Van Het Gas Af' in Schothorst. Of wethouder Fatma Koser Kaya die met een aantal spuitbussen is opgepakt nadat ze illegaal een uniek graffitikunstwerk in de Brouwerstunnel had aangebracht. Of wethouder Hans Buijtelaar die door het mobieltje van een voorbijganger is vastgelegd als hij tijdens het joggen snel in de bosjes een (wild)plasje doet. Op de voorpagina in dit prachtblad of Amersfoortse Courant eens staat te lezen dat wethouders Menno Tigelaar en Willem-Jan Stegeman op hun elektrische fietsen met 50 kilometer per uur en een slokkie op, lachend door rood rijden op de Stadsring.

Wat te denken van waarnemend gemeentesecretaris Nico Kamphorst die met projectontwikkelaar Hans Vahstal op een zonnig terras zit te genieten van een goed glas, elkaar regelmatig goed hoorbaar uitbundig de hemel in prijzen. Wethouder Cees van Eijk die trots de regenboogvlag op zijn rug heeft laten tatoeëren.

Jammer, het is allemaal 'wishfull thinking'. Kijk vol verwachting uit naar de volgende column van de Jong waarin misschien wel de belegen presentator Henny Huisman ongenadig wordt afgeserveerd. Heb stiekem wel vreselijk veel schik gehad van het schrijven van bovenstaand stukkie!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie