Afbeelding
Pixabay

Amersfoortse positief getest op coronabesmetting

10 maart 2020 om 14:40 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Een inwoner van gemeente Amersfoort is besmet geraakt met het coronavirus (COVID-19), meldt de gemeente. Het gaat om één patiënt. De vrouw is in isolatie in het Meander Medisch Centrum. ,,Het contactonderzoek dat GGD regio Utrecht in dit soort situaties altijd doet, vindt momenteel plaats."

De gemeente volgt naar eigen zeggen de adviezen en instructies van het RIVM en GGD regio Utrecht, die alert blijven op nieuwe besmettingen en steeds hetzelfde protocol toepassen als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

,,Dit is de eerste Amersfoortse inwoner die besmet is. Ik heb al eerder gezegd dat het helaas niet de vraag was of dat zou gebeuren, maar wanneer. In de eerste plaats heel vervelend voor de persoon om wie het gaat. Ze is in goede handen en ik hoop dat zij snel herstelt. Ik kan mij voorstellen dat het voor andere inwoners nu nog wat dichterbij komt. En dat roept ongetwijfeld de nodige vragen op. Wat ik vooral wil meegeven is dat wij de adviezen van het RIVM volgen en ik roep iedereen op zich daaraan te houden", reageert burgemeester Lucas Bolsius.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.amersfoort@bdu.nl.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie