Hans van Westen, directeur GradusGroep
Hans van Westen, directeur GradusGroep Fotografie: Mari Trini

Gradus werkt nu vanuit Amersfoort

10 maart 2020 om 11:02 Nieuws Deel je nieuws

Wie landelijk actief is, vestigt zich het liefst zo centraal mogelijk. Dat was de logische gedachte van Hans van Westen, directeur van GradusGroep, dat sinds vorige maand te vinden is aan de Stadsring 105 in Amersfoort. Gradus levert maatwerk in succesvolle loopbaantrajecten voor medewerkers in de (semi-)publieke sector.
 
Gradus werkt voor mensen die hun baan kwijtraken. Mogelijk omdat ze aan het einde van een benoemingsperiode als wethouder zitten of omdat ze door gezondheidsredenen iets anders zoeken. Maar ook voor mensen die geloven dat er meer geluk, plezier en succes in werk te vinden is. Soms is dat een verbeterde voortzetting van hun huidige werk, vaak is dat ook een nieuwe weg. Het is voor Hans helder: “Werk moet beantwoorden aan talent, ambitie én behoefte. Doet het dat op één onderdeel al niet, dan gaat dat op termijn schuren.”
 
De ondertitel bij het logo ‘Dat werkt’ dekt de lading bij Gradus volledig. “We zijn een toegankelijk bedrijf. Professioneel, huiselijk en betrokken”, vertelt Hans. “Werk is een belangrijk deel van ons leven. Het bepaalt mede wat we zijn. Met leeftijd heeft dat niks te maken. Iedereen wil bijdragen aan iets dat zin heeft. En waar je goed in kunt zijn.”
 
Gradus houdt de arbeidsmarkt in beweging met specifieke trajecten als loopbaanontwikkeling, re-integratie, outplacement of het mobiliteitspensioen. Dat geldt ook voor politieke ambtsdragers. Voor hen - veelal opererend in een glazen huis - is er wel een zogenaamd APPA-vangnet, noem het wachtgeld. Maar waar vind je één-twee-drie een nieuwe werkkring als je je verantwoordelijkheid voor de maatschappij hebt genomen? Ook daar zet Gradus zich voor in.
 
Thema’s als inzetbaarheid, heroriëntatie en omscholing zijn actueler dan ooit. Maar werk betekent ook geïnspireerd raken en je betrokken voelen. “Amersfoort helpt daar van harte bij”, vertelt Hans. “De reisinfrastructuur is top, de stad ademt sfeer en in onze stadsvilla voelen onze gasten en medewerkers zich welkom. Zielsgelukkig zijn onze kandidaten als ze die nieuwe baan bemachtigen. Mensen volgen hier hun hart. Soms blijken ze alsnog schooldirecteur of meubelmaker te willen worden. Of ze stromen de IT in. Uiteindelijk krijgen we iedereen weer op de plaats die hij of zij nodig heeft.”
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie