Afbeelding
Google Maps

Zorgen om gevaarlijke looproute naar ziekenhuis

9 maart 2020 om 14:19 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Er moet een veilige looproute komen naar het Meander Medisch Centrum. Dat vinden Ben Stoelinga van de politieke partij Amersfoort2014 en Vereniging Dorpsbelangen Hoogland. Zij zijn van mening dat het fietspad en de naastgelegen ventweg met landbouwverkeer te gevaarlijk zijn.

door Jeroen van der Veer

Vereniging Dorpsbelang Hoogland (VDH) denkt dat de naastgelegen sloot gedempt kan worden. De waterafvoer kan dan door middel van een duiker worden gerealiseerd en vervolgens kan daar een voetpad komen. ,,Momenteel moeten voetgangers vanaf de bushalte over het fietspad lopen wat tot onveilige situaties leidt. Tot nu toe wil de gemeente niet erkennen dat hierbij in het verleden een fout is gemaakt", staat te lezen in het ledenmagazine van VDH.

Ook aan de zijde van het ziekenhuis is het onveilig, vindt Vereniging Dorpsbelang Hoogland. Dit komt mede door het landbouwverkeer over de ventweg. ,,De wens is om het landbouwverkeer over de hoofdrijbaan van de Maatweg te laten rijden. Hierover word overlegd met de Provincie Utrecht. Na contact met de gemeente bleek ook dat dit hoog op de prioriteitenlijst staat. Echter, partijen komen onderling niet uit de financiering", schrijft VDH. 

Stoelinga van Amersfoort2014 wil opheldering en heeft schriftelijke vragen aan het college gesteld. ,,Voetgangers moeten over het fietspad of over een gevaarlijke ventweg met landbouwverkeer lopen om bij het ziekenhuis te komen", aldus Stoelinga. ,,Wij vragen ons af waarom het de gemeente Amersfoort 13 jaar lang niet gelukt is om dat probleem op te lossen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie