Afbeelding
Ewerdt Heideman/Smulders Audiovisueel
VIDEO

'Eyecatcher Lange Jan' biedt prachtig uitzicht over Amersfoort

6 maart 2020 om 16:38 Recreatie

AMERSFOORT De trots van Amersfoort is de bekendste eyecatcher van de stad en wordt ook wel Lange Jan genoemd. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen met haar 100 klokken, waarvan zeven luidklokken. Bovendien vormt de locatie van de toren het kadastrale middelpunt van Nederland, zoals goed zichtbaar is in de vloer van de toren.

Tijdens een rondleiding van een uur onder begeleiding van een gids horen deelnemers meer over de legende van deze toren. Het beklimmen van de 346 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over Amersfoort. Er zijn dagelijks beklimmingen om 14.00 uur. Er kunnen maximaal achttien personen mee met de rondleiding. Op zaterdag is er een extra beklimming om 12:30 uur, en een speciale Beiaardbeklimming om 15.30 uur.

Tijden onder voorbehoud. Het kan voorkomen dat er een besloten evenement in de Onze Lieve Vrouwetoren is. Rondleidingen kunnen dan niet doorgaan. 

Mert een groep de toren beklimmen? Neem dan contact op met VVV Amersfoort of Gilde Amersfoort. 

THEMABEKLIMMINGEN Naast de gewone beklimmingen vinden gedurende het hele jaar ook themabeklimmingen plaats. Zo zijn er elke schoolvakantie leuke kinderrondleidingen met Abe de Verteller. 

Ook is er elke maand een avondbeklimming. Wanneer de slechtvalken kleintjes hebben en uitvliegen, is de tweede omloop niet toegankelijk. Dit is meestal in mei/juni.

De ticketverkoop is bij VVV Amersfoort, schuin tegenover de toren. Reserveren is aan te raden; per rondleiding zijn maximaal 18 tickets beschikbaar. Koop uiterlijk 10 minuten voor aanvang tickets. 

Video: Onne Stuur

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie