Afbeelding
Pixabay

Het Nieuwe Eemland na corona besmetting: 'Geen reden tot paniek'

6 maart 2020 om 15:14 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Middelbare school Het Nieuwe Eemland geeft aan geschrokken te zijn van het nieuws dat het coronavirus zich op haar school bevindt, maar zich verder geen zorgen te maken. Dat vertelt rector Maaike Swets aan De Stad Amersfoort.nl. Gisteren werd bekend dat een leerling van de school het coronavirus heeft opgelopen

Swets heeft in deze situatie een duidelijk doel voor ogen: ,,het beheersbaar houden" van de situatie. De school neemt daarom ook geen extra hygiënische maatregelen. ,,Dat hebben we gelijk al gedaan, toen bekend werd dat het virus voet aan de grond kreeg in Europa. Zo maken we extra schoon en zorgen we dat de zeepdispencers volzitten. Leerlingen die in Noord-Italië of andere risicogebieden zijn geweest, geven we extra aandacht." 

GERUST HART Ouders die dat willen, mogen hun kinderen thuis houden. ,,Daar staan zij natuurlijk vrij in." Nodig is het volgens haar overigens niet. ,,Als kinderen geen ziekteverschijnselen hebben, dan kunnen ze met een gerust hart naar school toe komen. De leerling die het virus heeft, heeft samen met zijn of haar ouders uitstekend gehandeld, door bij de ziekteverschijnselen snel aan de bel te trekken. De kans op verdere verspreiding van het virus binnen de school is daarom klein."

,,In heel Nederland hebben we op dit moment te maken met het coronavirus", gaat ze verder. ,,We kunnen het in principe overal oplopen, zoals de supermarkt of op de sportvereniging. Op school loop je dus geen extra risico. Er is geen reden tot paniek." 

COMMUNICATIE Ze houdt de adviezen van de GGD en het RIVM goed in de gaten. ,,Zoals we daar gelijk al mee begonnen zijn, toen er sprake was van het virus in Nederland. We communiceren constant met ouders over wat we weten en wat we moeten doen. Wat ons betreft, is dat voldoende." 

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.amersfoort@bdu.nl
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie